Actie is altijd het antwoord

Het stuk wat ik nu aan het schrijven ben, zit ik stuiterend achter mijn laptop te tikken! Dat heeft een speciale reden. Ik ga namelijk iets gaafs doen van 17 tot en met 22 september. Dan is het de week van de loopbaan. Maar daarover straks meer. Eerst wil ik graag nog iets anders kwijt….

Als je mij al wat langer volgt, dan heb je em al eens voorbij horen komen. De term: zelfleiderschap.
Een belangrijk iets als je een eigen onderneming runt. Maar net zo belangrijk als het tijd is voor verandering in je loopbaan. Als je van nachtmerrie naar droombaan wilt gaan. Wanneer je carrière op de schop moet, omdat je anders om gaat vallen met een burn-out.

Zelfleiderschap dus.

Maar wat betekent die term nou eigenlijk?
Voor mij betekent het niks meer en niks minder dan: kansen maken.
Ja, je leest het goed: maken. Want kansen krijg je niet, die maak je zelf.
En ik ben er wat dat betreft heel nuchter in: daar moet je hard voor werken. Niks universum die jou iets toespeelt. Of als de tijd rijp is dan komt er vanzelf iets moois op je pad.

Het gaat niet gebeuren omdat jij er nu ineens klaar voor bent.

Je droombaan wordt niet in jouw schoot geworpen, omdat jij vandaag hebt besloten ‘ik heb een klote baan en ik wil wat anders’.
Dit besluit nemen (er moet nu wat gebeuren!) is stap 1, dat geef ik meteen toe. Maar daarna komt het aan op: actie.

Nog niet zo lang geleden is er een powerchick gestart met een loopbaantraject. Iemand die denkt: ik heb schijt aan mijn leidinggevende, ga niet langer wachten op zijn toestemming en ik start nú een traject. Omdat ik weet dat ik iets moet veranderen aan mijn situatie, en snel. Maar omdat ik niet weet hóe.  
Ik weet dat het goed gaat komen met haar: zij heeft het besluit genomen om het zélf te gaan regelen. De manier waaróp, die doet er niet toe. Maar zij heeft zich losgemaakt van anderen en verschuilt zich niet langer achter ‘ja maar, mijn chef…’, ‘ja maar, de bedrijfsarts…’, ‘ja maar, eerst vakantie…’ of ‘ja maar, mijn partner…’. Voel je wat ik bedoel?

Wat zijn jouw smoesjes om nog niet te beginnen?

Denk jij ook nog ‘dat het vanzelf wel op je pad komt als het zo moet zijn’?
Je kunt elk moment beslissen om te veranderen, als je maar begint.

Ik vergelijk het vaak met afvallen. Hoe vaak ik dan niet hoor: ‘maandag begin ik echt….’
Herkenbaar? Ik heb deze smoes zélf ook vaak gebruikt.
‘Nu nog even niet, want de buurvrouw is zaterdag jarig’, ‘ik wacht nog even op die vriendin die ook af wil gaan vallen, dan doen we het samen..’.
Jezelf afhankelijk maken van anderen. Smoesjes bedenken om uit te kunnen stellen. Dat valt niet onder zelfleiderschap. Moge dat duidelijk zijn. Op het moment dat ik me dit realiseerde en besloot om te veranderen en gewoon begón, viel ik 15 kilo af.
Hetzelfde geldt voor mijn eigen reis van nachtmerrie naar droombaan. Ik besefte dat ik wel kon blijven wijzen naar mijn teamleider, de organisatie, de slechte economie (en weet ik wat voor smoesjes ik nog meer verzon om niet in actie te komen), maar dat ging me niet vooruit helpen! Sterker nog: het kostte me alleen maar negatieve energie. Energie die ik beter kon stoppen in uitvinden wat ik dan wél zou willen met mijn carrière.

Zelf de regie in handen nemen is zo lekker.

Aan het roer staan en de koers bepalen voelt zo goed.
Ben jij ook klaar met trutten? Wil jij in actie komen?

Komt dat ff mooi uit. Dan heb ik iets gaafs voor je! En nog GRATIS ook!
Zoals ik in het begin al schreef: 17 tot en met 22 september is het week van de loopbaan.
Bij uitstek hét moment om je carrière op de schop te nemen.
Tijdens de week van de loopbaan kun jij 6 dagen lang door mij gecoacht worden. Je ontvangt gedurende deze 6 dagen elke dag een video en een opdracht van mij in je mailbox.

Na deze 6 daagse:

  • Weet je wat voor werk of welk beroep wél bij je past
  • Weet jij waar je wél blij en gelukkig van wordt
  • Heb jij een lijst aan opties verzameld van carrièremogelijkheden die jij wél ziet zitten
  • Weet jij waar jouw obstakels zitten
  • Heb jij een stok achter de deur om nu eindelijk in actie te komen
  • Heb je een plan om die droombaan ook daadwerkelijk te realiseren
  • Kun jij nú iets gaan veranderen. In actie komen. Hoef jij geen DAG langer huilend naar je werk te rijden

Jij bent er toch ook bij?

Kun je wat betreft je carrière wel een beetje inspiratie gebruiken? Ga jij voor een burn-out of wordt het nu tijd voor échte verandering? Zorg er dan voor dat je er bij bent deze 6 dagen. Het verschil tussen wie je bent en wie je wilt zijn wordt bepaald door de actie die je onderneemt. Zullen we het dus samen maar gewoon gaan doen?
Schrijf je dan in voor de gratis loopbaan 6 daagse via het gratis aanbod op mijn website.

HMV Support - Loopbaan coaching - Rina Verstappen

Gratis E-book met 5 tips

Ben jij je huidige baan zat maar weet je niet wat je dan wél wilt? Ontvang gratis mijn E-book met 5 tips om uit te vinden welk werk bij je past.

Gratis
inspiratiesessie

Huidige baan echt helemaal zat, maar nul inspiratie over wat je dan wél bij je past? Maak kans op een gratis inspiratiesessie en ontvang 2 gouden tips!

Online loopbaantraining

Meld je hier aan voor mijn training: van nachtmerrie naar droombaan. Hierin leer ik je de de 5 stappen die je helpen uitvinden welk werk écht bij je past. Zodat je zelfverzekerd van carrière kunt switchen.