Carrière keuze traject

♥♥♥

Ontdek waar je ware talenten liggen, welk werk hier bij past
en switch zelfverzekerd van carrière!

♥♥♥

Via onderstaande knop kun je een matchcall inplannen om af te stemmen of dit traject de juiste volgende stap is voor jou

Yes! Ik wil een matchcall aanvragen

Herken je dit?

 • Je vindt je huidige baan niet leuk, maar je hebt echt géén idee wat je dan wel graag wilt. Welk werk of beroep dan wél goed bij jou zou passen. Of nog belangrijker: welk werk je met gemak (en plezier!!) tot je 67e vol zou kunnen houden

 • Je bent eigenlijk stik ongelukkig. Je M O E T nog zo lang.. De gedachte aan dat je nóóit werk gaat doen waar je ECHT blij van wordt, daarvan krijg je gewoon een lange sik, bluhhhh

 • Je verlangt naar werk wat je meer voldoening en plezier oplevert. Stiekem durf je niet te geloven dat dit haalbaar  is voor jou. Een 5,5 is ook een voldoende toch? Je vraagt jezelf af of het wel realistisch is om méér te willen

 • Je ziet mensen om je heen overspannen worden en burn-out raken. Jij weet: dat wil ik niet. Jij zegt tegen jezelf: dat kan ik me niet veroorloven. Jij denkt: als ik zo doorga, dan staat dát lot mij misschien ook wel te wachten

 • Je voelt je ook vaak alleen in je zoektocht. Van de opmerkingen ‘het is overal wel wat hoor!’ en ‘wees blij dat je een baan hebt, veel mensen zouden jaloers op je zijn’ ga je alleen maar aan jezelf twijfelen. Ze helpen je in ieder geval niet vooruit in je zoektocht…

 • Misschien wéét je stiekem al wel een klein beetje wat je zou willen, maar durf jij jezelf nog geen toestemming te geven om dit ook daadwerkelijk te gaan doen? Want dan gaan er nog regelmatig gedachtes door je hoofd als: ‘is dit wel haalbaar voor mij?’ of ‘misschien moet ik gewoon genoegen nemen met een leuke hobby, dit is voor mij niet reëel.’

 • Daarnaast ben je ook bang om het verkéérde te kiezen. Wat nou als je iets kiest waar je óók weer dat rot gevoel van krijgt wat je nu hebt? Je vraagt jezelf continu af: hoe maak ik nou de goede vervolg keuze

 • Je begint zo langzamerhand een hekel te krijgen aan jezelf en dat je zo aan je veiligheid hangt. Want jij maakt jezelf continu wijs dat je het eigenlijk tóch wel goed hebt, daar waar je nu zit (qua salaris, arbeidsvoorwaarden, etc.) – oftewel: jij komt maar moeilijk uit die gouden kooi. EN maar tegen anderen zeggen: Joh, moet je gewoon doen hoor!! Maar ondertussen zélf in je broek schijten, omdat je als de dood bent om de boel los te laten

 • Na elke vakantie neem jij jezelf voor: en nú moet het roer om! Nu ga ik iets doen waar ik écht oprecht blij van wordt! Maar wat dan…??

‘If you have the courage to start, you have the courage to succeed’

~Mel Robbins

Wat als?

 • Hoe zou het voor je zijn als je weet welk werk of welk beroep fantastisch bij je past? Als jij precies zou weten waar je wél blij en gelukkig van zou worden?

 • Hoe zou jij het vinden als je ’s ochtends fluitend naar je werk zou vertrekken?

 • Wat als je weet van welk werk je hart gaat zingen? Welk werk je met GEMAK (en plezier!!) tot je 67e zou kunnen volhouden. Wat zeg ik? Met gemak tot je 70e zou willen doen!

 • Hoe zou jij het vinden om nou eindelijk eens uit die gouden kooi te ontsnappen?

 • Hoe zou je het vinden als je zeker weet dat waar je nu voor kiest, je daar écht gelukkig van gaat worden. Dat je niet meer hoeft te blijven job-hoppen (om ondertussen maar onzekerder en onzekerder te worden).

 • Wat als je uitvindt van welk werk je nóóit meer vakantie zou willen nemen. Omdat je het ZO leuk vindt en omdat het je bijna natuurlijk afgaat.

 • Hoe zou het voor je zijn als je ook zou kunnen gaan voor die 10! Omdat je precies weet hoe die 10 eruit ziet. En je dus geen dág langer meer genoegen hoeft te nemen met – krap aan – een voldoende.

Als je anders wilt, moet je ook anders leren kijken..

Veel te vaak zie ik het nog gebeuren dat mensen denken dat ‘hun enige uitweg’ is: de staatsloterij winnen.
Dat is écht niet zo!

Ook ik heb dit lang geloofd, maar ik geloof  inmiddels dat het voor iedereen mogelijk is om werk te doen waar je écht gelukkig van wordt.
Je moet alleen jezelf even heel goed uitpluizen, weten hoe je dat doet én weten welke stappen je daarvoor moet zetten.

Daarom heb ik het carrière-keuze-traject ontwikkeld. Tijdens dit traject help ik je in 3 maanden met een ijzersterke carrièreblauwdruk voor de rest van je loopbaan, zodat je zelfverzekerd een vervolgkeuze kunt maken (en succesvol jouw carrièreswitch kunt gaan realiseren).

Je leert de exacte stappen die ik zelf heb genomen om uit te vinden welk werk bij mij past. Dit zijn de stappen die ik al mijn klanten leer. Je leert niet alleen praktische zaken, maar we kijken ook naar je mindset.

Vraag een match-call aan!

If you are waiting for a sign…
…this is it

Het is jouw tijd. Dat voel je aan alles!

Jij bent klaar met waar je nu staat, omdat je er al véél te lang staat. Je weet wat het je gaat kosten wanneer je blijft waar je nu bent. Inmiddels ben je bereid om er alles voor te doen om dát te voorkomen (ook al vind je dat rete-spannend!). Je wilt super graag groeien met je carrière, maar je weet gewoon nog niet hoe. Je vindt het super spannend, maar je gevoel zegt je dat je dit mag doen. Dat dít de stap is die jou verder gaat helpen. Dat voel je tot in je tenen.

Ergens wéét je gewoon dat het ook voor jou is weggelegd: een fijne baan, ’s ochtends zin hebben om te gaan werken en op een feestje enthousiast vertellen over je gave functie. Als je weet dat het bestaat (leuk werk), als je het vertrouwen hebt dat het er voor jou ook is, maar als je nog niet precies weet HOE je daar dan achter komt, dan zit je hier op de goede plek!

Je weet ook dat ‘zelf nog even aanrommelen’ (a.k.a.: in het wilde weg netwerken, zonder concreet doel of concrete netwerkvraag. Of doelloos vacaturesites afstruinen) jou niks op gaat leveren. Met aanrommelen bespaar je nu misschien geld, maar het kost je op de langere termijn juist des te meer (aan frustratie, je gezondheid, gemiste dagen in die leuke baan en je relaties)

Waar ik ook benieuwd naar ben: hoe lang vertel jij jezelf al “het is maar werk“?
Hoeveel uur van je kostbare tijd heb je jezelf daarmee al ontnomen om iets te doen wat je echt leuk vindt?
Hoe vaak heb jij al tegen jezelf gezegd dat je eigenlijk ‘niet zoveel te zeuren hebt’? Dat je anders gewoon een leuke hobby moet zoeken ter compensatie?

Wat heeft dat je tot dusver al gekost qua frustratie? Gemiste carrière-kansen? Slapeloze nachten? Irritaties tussen jou en je partner? Gemiste dagen in die fantastische baan die wél bij je past?

En wat gaat het je nog meer kosten wanneer je zo door blijft gaan?

Het zijn rot-vragen.. Ik weet het.
En wanneer iemand mij deze vragen stelde toen ik zelf bezig was met mijn carrièreswitch, werd ik boos en stak ik mijn kop in het zand.
Toen ik wél aan de slag ging met deze vragen, leverde me dat uiteindelijk positieve doorbraken op.
Ik stel deze vragen nog steeds met regelmaat aan mezelf als ik voor bepaalde uitdagingen sta.
En nee, dat is nooit leuk.
Maar het is wél de meest effectieve manier naar (positieve) verandering.

En ik doe het óók niet meer alleen.

Mogelijk heb je al super veel kennis opgedaan. Bijvoorbeeld door het lezen van blogs, boeken, gratis E-books, het doen van (gratis) loopbaantests en het volgen van inspirerende mensen met inspirerende carrières op Instagram. Je weet eigenlijk best al veel, maar het lukt je maar niet om de kennis op jouw specifieke situatie toe te passen. Eigenlijk heb je gewoon een stok achter de deur nodig. En niet alleen om de kennis op een juiste manier toe te gaan passen, maar ook echt te gaan DOEN (in plaats van alleen maar te denken over die carrièreswitch).

Zo herkenbaar! Vraag een match-call aan >>>

Nog even voorstellen…

Eind 2013 gebeurde er iets wat later het startschot bleek voor een aantal veranderingen in mijn leven. Ik kreeg een burn-out.
Klinkt alsof ik een cadeautje kreeg, niet?
Nouuu…. dat voelde op dat moment ECHT NIET zo.

Terugblikkend op die periode, heeft het me echter veel gebracht.

Ik weet uit eigen ervaring dus maar al te goed hoe lastig en frustrerend het kan zijn.
Wat ik nog het meest rotte vond aan de situatie, was dat ik in een gouden kooi zat.
Ik had wél een goed salaris.
Wél goede arbeidsvoorwaarden.
En ik kon thuiswerken, wat ook fijn combineren was met mijn gezin.
Waarom was ik dan zo ongelukkig? Wat had ik nou eigenlijk te zeuren?

Ik besloot me uiteindelijk (3 jaar aanmodderen en een burn-out later) te laten coachen.
Zo kreeg ik op een rijtje wat ik moest doen, hoe ik dat moest doen en in welke volgorde.
Mijn coach liet me inzien dat er ook wel wat gesleuteld mocht worden aan mijn mindset en uitstraling..
Ik was inmiddels een ervaren mopperkont en gaf alles en iedereen de schuld, behalve mezelf…
Dat helpt natuurlijk niet. Niet als je opzoek bent naar (ander) werk. Maar ook niet op andere vlakken in je leven.
En zo werd ‘ verbeter de wereld, begin bij jezelf ‘ mijn nieuwe motto.

Sinds ik dáár mee aan de slag ben gegaan, zijn er zoveel mooie dingen (en mensen!) op mijn pad gekomen.
Daar zou ik wel een boek over kunnen schrijven.

Nu run ik een succesvol bedrijf waarin ik vrouwen help om uit te vinden welk werk écht goed bij hen past.
En ik heb nooit meer het gevoel dat ik aan het werk ben, want ik vind mijn werk fantastisch en mag doen waar ik goed in ben, waar ik mega veel energie van krijg!

Dát wil ik jou ook graag leren.
Niet alleen een paar simpele testjes doen, maar alles grondig aanpakken.
Beginnen vanaf nul. Starten met een schone lei.

Don’t fear failure.
Fear being in the exact same place next year as you are today.

Wat leer je tijdens het carrière-keuze-traject?

√ In het carrière keuze traject word je 3 maanden intensief door mij begeleid om jezelf en jouw carrière te laten groeien. We gaan een goede fundering leggen voor jouw hele loopbaan, zodat je in de rest van je carrière keuzes kunt gaan maken vol zelfvertrouwen en zonder twijfel.

√ Je hebt 3 maanden lang een direct lijntje met mij en ik leer je alles over je mindset (en hoe je deze kunt beïnvloeden), over jouw kwaliteiten, over je valkuilen, uitdagingen en ontwikkelpunten (en hoe je deze kunt omarmen), we pluizen samen uit waar jouw volgende werkgever aan moet voldoen. En tot slot leer ik je hoe je die baan voor jezelf kunt realiseren (#spoileralert: ik geloof niet in vacatures zoeken op internet!!). We zetten samen die stip op de horizon en maken een plan, zodat jij vol vertrouwen kunt gáán voor die droombaan van jou.

√ Je krijgt toegang tot mijn online omgeving waarin je alle informatie vindt over het vormgeven van jouw carrière. De online omgeving bevat 7 modules, waarin alles aan bod komt wat nodig is om succesvol en zelfverzekerd keuzes te kunnen maken, waarmee je jouw ‘gebruiksaanwijzing’ tot in detail uit kunt werken, én waarin je leert hoe je jouw doel uiteindelijk kunt behalen.

√ We starten het traject met een 1-op-1 kick-off van 1 uur (online via Zoom, of offline in mijn praktijk), waarin we jouw doelen voor de komende 3 maanden vaststellen. We stellen samen vast wat bij jou extra aandacht nodig heeft de komende tijd (zodat het traject ook helemaal aansluit bij jouw behoeften). En we duiken ook samen in jouw beperkende overtuigingen en obstakels (omdat ik wéét hoe lastig het is om deze zélf allemaal boven tafel te krijgen).

√ Na de kick-off mag je gedurende de 3 maanden van ons traject samen, nog 5 sessies van 45 minuten inplannen. Je krijgt hiervoor toegang tot mijn agenda, zodat je zelf je sessies kunt inplannen. De sessies vinden plaats via Zoom (online) of offline in mijn praktijk in Someren.

√ Na deze 3 maanden samenwerken sluiten we ons traject af, maar je behoudt nog twee jaar lang toegang tot de online omgeving. Deze blijf ik ook continue updaten met nieuwe kennis, opdrachten, inspirerende filmpjes, werkbladen etc. Dus daar profiteer jij dan ook nog twee jaar lang van mee.

Investering

Ik weet precies wat jij nu denkt…

Plan hier je (vrijblijvende) intakegesprek

If you’re not changing it, you’re choosing it

Ik hoop oprecht dat je nu niet in de valkuil stapt van ‘zelf aanmodderen, uitstellen en opgeven’.

Hoe ik weet dat dit een risico is?
Ik was er zelf ook zo eentje!

Zo ene van ‘geen hulp zoeken’ en alles zelf willen doen.
Dat heeft me veel gekost uiteindelijk (o.a. een burn-out). En ik zie het helaas vaker gebeuren.

Daarom deel ik hieronder twee ‘checks’ die je bij jezelf kunt doen. Dan kun je testen of je ook in de valkuil van zelf aanmodderen dreigt te stappen:

check 1: je hebt al heel veel informatie verzameld (hallo, dokter Google!), maar je mist nog een aantal puzzelstukjes

Zo kun je er bijvoorbeeld de vinger niet op leggen wát het nou precies is wat jou nog tegenhoudt.
Laat staan hoe je er dóór kunt breken.

En ergens is het óók heel logisch dat je er zélf niet de vinger op kan leggen wat het nou precies is wat je tegenhoudt. Je hebt wel een vermoeden, maar écht goed onderzoek doen: dat lukt je gewoon niet. Dat is heel normaal, we praten vaak niet voor niks over ‘blinde vlekken’. Ik kan dan ook al mijn kennis hierover online met je delen, de crux zit ‘em hier vaak toch écht in het gesprek.

Of in hypnose. Dat is nóg effectiever!

Daarom is het ook zo fijn en waardevol om het sámen te doen. Met iemand die je een spiegel voorhoudt en de juiste vragen aan je stelt. En iemand die wéét waar je tegenaan loopt tijdens het carrièreswitch proces, maar die je aan blijft moedigen (ondanks je eigen twijfels!) in plaats van dingen uit je hoofd gaat praten (wat je mensen uit je omgeving vaak geneigd zijn te doen – met alle goede bedoelingen overigens).

Ook weet ik uit ervaring hoe lastig het is om je eigen kwaliteiten goed vast te stellen en te ontdekken wat jou nou precies uniek maakt (en het dan ook nog leuk weten te verkopen, bijvoorbeeld bij nieuwe werkgevers).

Zo heb ik zelf jarenlang werk gedaan waar ik weliswaar super goed in was, maar wat ik écht niet leuk vond om te doen! Het is de kunst om uit te vinden wat jou van nature super goed af gaat, zodat werken niet meer als werken voelt. Want wanneer je iets doet wat lekker voelt om te doen, waarvoor je geen inspanning hoeft te doen en waardoor je de tijd helemaal vergeet? Nou dan kun je je vast voorstellen dat werken dan heel lekker is!

Ook ondersteun ik je (via diverse methodes en oefeningen) in het bedenken van gave nieuwe carrière ideeën. Wanneer het niet stroomt (of juist veel te erg!) dan is het fijn wanneer er iemand met je meekijkt en er als een helikopter boven hangt en de rode draad voor je eruit pikt.

En daarop aansluitend: iemand die je helpt in het maken van een zo goed mogelijk keuze.

Jaaahaa, de oplettende lezer ziet het goed: ik schrijf hier bewust ‘een zo goed mogelijk keuze’, want de perfecte keuze bestaat niet.
Goed kiezen wel.
Daar help ik je bij. Daarnaast help ik je ook bij het goed denken over je keuzes.

Dat alles zorgt ervoor dat je een goede basis legt om ook daadwerkelijk over te gaan tot actie en jouw dromen gaat realiseren.

En tot slot maken we daartoe samen een plan. We zetten die stip op de horizon, bepalen welke acties je daarvoor wilt ondernemen en ik ga je een aantal goed werkende manieren leren om ook daadwerkelijk die baan of functie te bemachtigen. En nee: dat gebeurd dus niet door vacaturesites af te struinen en je CV overal naartoe te mailen.

Check 2: Je wéét wel dat je iets moet veranderen, maar op de één of andere manier komt het niet tot actie

Je hebt al een aantal E-books gedownload, of boeken besteld, of tips in je hoofd opgeslagen waar je ‘echt eens iets mee moet’. Maar op de één of andere manier komt de klad er elke keer in. Dit gebeurt je mogelijk wel vaker als je aan iets nieuws begint. Dan begin je volle bak enthousiasme, maar onderweg gaat er iets mis.

Excuse my french, maar dan heb je gewoon een (liefdevolle!) schop onder je kont nodig!

Dat klinkt onaardiger dan ik het bedoel.
Want ik weet wel waar het vaak vandaan komt…

Angst om te falen, overweldigd zijn door alle informatie die op je pad is gekomen en jezelf daardoor lam laten slaan.
Het antwoord niet kunnen vinden op sommige vraagstukken en dan maar helemaal stoppen.

Júist dan is het fijn om een persoonlijke cheerleader aan de zijlijn te hebben. Iemand die met je meedenkt, meekijkt en de juiste vragen stelt om jou in de actiestand te zetten.

Let wel: ik ben geen tovenaar en uiteindelijk zul je het écht zelf moeten gaan doen.

Maar hoe fijn zou het dan zijn als je gedurende 3 maanden iemand tot je beschikking hebt waar je álles aan kunt vragen, waar je ál je onzekerheden mee kunt bespreken? Iemand die in jou gelooft, die jou al verder ziet dan waar jij jezelf ziet en die jou ook aan zal moedigen om er alles uit te halen wat er in zit!

Ik ben er klaar voor!

Vraag een macth-call aan!

Zij gingen je voor & stapten uit hun nachtmerrie!

In mijn huidige loopbaan liep ik er tegenaan dat ik echt voor een vak heb geleerd. Hierdoor was ik erg onzeker over mijn kunnen en kwaliteiten. Ik wist niet zo goed wat ik een werkgever (buiten mijn werkvlak) te bieden zou hebben.

Tijdens het traject ben ik erachter gekomen dat het vooral gaat om wie ik ben en wat ik te bieden heb als persoon. En dat het belangrijk is om duidelijk te krijgen wat je gelukkig maakt op werkvlak, maar ook in het leven.

De gesprekken met Rina heb ik dan ook als heel prettig ervaren. Van elk gesprek heb ik zoveel geleerd in combinatie met de opdrachten uit de online omgeving. Rina zorgt voor een veilig en vertrouwd gevoel en sfeer waardoor je optimaal kan groeien en ontwikkelen.

Ik zou dit traject aan iedereen aanbevelen die zoekende is in zijn loopbaan en duidelijk wil krijgen waar hij of zij gelukkig van wordt. Gelukkig zijn en worden is meer dan alleen ander werk vinden en dat komt tijdens het traject goed aan bod.

~ Annabel Conijn

Ik ben jaren werkzaam geweest in de Retail als leidinggevende. Met veel plezier en passie gewerkt alleen kreeg ik op een gegeven moment steeds meer last van lichamelijke en psychische klachten. Ook de twijfels namen toe of dit nog was wat ik de komende jaren wilde blijven doen..

Maar ja wat wilde ik dan wel gaan doen? Wie zit er op mij te wachten? Je hebt toch een vast contract? Je hebt alleen Detailhandel gestudeerd dus dat is dan toch de enige plek waar ik kan gaan werken? En ga zo maar door met ‘wat als… ik een switch naar nieuw werk zou gaan maken’. Zo doorgaan met mijn werk was geen optie want dan ging het ten koste van mezelf.

Via een vriendinnetje ben ik bij de podcast van Rina terecht gekomen. Wat een heerlijke, nuchtere maar positieve indruk liet ze achter. Werd helemaal vrolijk van haar enthousiasme! Ze wist waar ze het over had en bij alles wat ze schreef dacht ik: het verhaal kan zo op mij geschreven zijn. Ik heb haar meteen een berichtje gestuurd en het voelde vanaf minuut 1 heel vertrouwd en fijn.

Wat was het een feestje om met haar samen te werken. De tijd is voorbijgevlogen en wat heb ik veel geleerd over mezelf. Het ging met vallen en opstaan. Wat denk je van het tackelen van je beren op de weg of al je belemmerde overtuigen aangaan? Door hier mee aan de slag te gaan krijg je meer zelfliefde en helpt het om weer een positieve kijk te creëren.

In het begin was ik er nogal sceptisch over of ik wel aan het einde van het traject eruit zou zijn wat mijn nieuwe werk zou worden. Dit kwam ook omdat ik in het verleden een jobcoach heb gehad die werkte met persoonlijkheidstesten, je ging daarna een pitch over jezelf maken, vacatures bekijken, solliciteren en dan was het klaar. Na afloop had ik dus nog steeds geen idee wat ik nu wilde gaan doen.

Maar wat ben ik blij dat ik dit traject bij Rina heb gedaan. Door haar aanpak ben ik achter zoveel meer dingen gekomen dan alleen hup vacatures bekijken en gaan solliciteren. Het is belangrijk dat je eerst gaat kijken naar de persoon die je bent: wat vind je belangrijk, wat zijn je kernkwaliteiten, hoe sta je in het leven en welke waardes heb je zodat dit aansluit op je ‘droombaan’.

Alle modules die je doorloopt in haar online omgeving sluiten allemaal zo goed op elkaar aan! Je leert ook een blauwdruk van jezelf maken, hierin komen je kernkwaliteiten terug maar ook hoe jij je carrière voor je ziet of wil hebben, waar voldoet je werkgever aan etc. De kernkwaliteiten die je onderzocht hebt ga je voorleggen bij familie/ vrienden met de vraag waar hun aan denken qua baan als ze jouw kwaliteiten horen. De banen die eruit komen ga je uiteindelijk matchen met je blauwdruk en verder uitzoeken of dit werk bij je past. Deze blauwdruk kun je altijd voor jezelf blijven gebruiken of aanpassen om te checken of de baan nog bij je past.

Zo worden er ook een paar masterclasses gegeven, 1 daarvan ging over hypnose. Mijn eerste reactie; HYPNOSE??!!, ga ik dan als een kakelende kip rondlopen of laten ze me dingen doen waar ik geen controle over heb?? Niks was minder waar, want na afloop van de hypnose sessie was ik heerlijk ontspannen en rustig. Dit voelde goed want normaal was ik altijd onrustig en druk bezig. Rina zocht daarna zelf klanten voor haar eigen hypnose sessies, de keuze om dit met haar te gaan was meteen gemaakt. Ik wilde groeien als persoon, maar ook voor mijn verdere ontwikkeling in het traject wilde ik me hier graag voor openstellen. Wat ben ik dankbaar dat ik dit heb gedaan want het was zo’n mooie en ontroerende ervaring die ik echt iedereen aanraad!

Ik kan nog zoveel meer schrijven over Rina en haar traject maar dan wordt het wel een heel lang verhaal!

Kort maar krachtig over haar: ze is lekker zichzelf, super erg betrokken met je, heeft veel geduld, luistert actief, vrolijk, kan je gesprekken altijd volgen (ook al ga je van links naar rechts met je gesprekstof), stelt je op je gemak, zit vol humor, betrouwbaar, zet je op scherp en stelt goede vragen die je weer aan het denken zetten.

~ Laura van Bommel || Luister hier ook de podcast die ik met Laura opnam!

Jaren ben ik werkzaam geweest in het basisonderwijs. Met veel plezier, maar wel altijd met twijfel in mijn achterhoofd. Die twijfel werd, met het groeien van mijn gezin, steeds groter. Mijn belangrijkste rol is die van moeder en die kan ik alleen goed invullen wanneer ik lekker in mijn vel zit. Met veel plezier naar je werk gaan draagt hier zeker aan bij. Dat plezier was er, maar na iedere vakantie sloeg de twijfel weer toe. Het werd tijd voor actie. Ik had zelf geen idee waar ik moest beginnen. En op de vraag die iedereen als eerste stelde “Ja maar wat wil je dan gaan doen?”, kon ik al helemaal geen antwoord geven.

Ik besloot in gesprek te gaan met Rina. Dit voelde vanaf ons eerste contact meteen super goed. Beginnen bij het begin vond ik erg prettig. Door te onderzoeken wat mij nu écht blij maakt, wat ik écht belangrijk vind en door te onderzoeken waar mijn kracht ligt, werd de puzzel steeds meer compleet. Vervolgens maakten we de vertaalslag naar een eventuele baan.

Dit was voor mij dé manier. Tijdens onze sessies had ik veel “oja-momenten”. O dus ik kan dus werk doen waarin de dingen die ik belangrijk en fijn vind én waar ik in mijn kracht sta samenkomen. Wat een eye-opener!

Rina heeft mij tijdens dit traject op de juiste wijze gestuurd, door haar directe vragen, de fijne gesprekken én het gevoel te geven dat ze echt achter je staat.

Twijfel je of een loopbaantraject iets voor jou is? Dan zeg ik doen. Het heeft mij zo veel gebracht. Ik ben nu bezig met het opstarten van mijn eigen onderneming. Waarin al mijn eye-openers samenkomen. Omdat de begeleiding van Rina mij zo goed is bevallen gaat zij mij hierbij ook weer ondersteunen. Ik kijk er nu al naar uit.

~ Maartje, 30 jaar || Luister hier ook de podcast die ik met Maartje opnam!

Al jaren had ik twijfels over het werk dat ik deed. En die twijfels werden steeds groter. Ik wist al een jaar of twee dat ik iets anders wilde, maar wat dan? De zorg? Onderwijs? HR? Daar kwam ik maar niet uit. En voor m’n gevoel moest ik het wel zeker weten, voordat ik m’n baan zou opgeven. Het vooruitzicht van eventueel terug de schoolbanken in vond ik ook echt helemaal niks. Ondertussen werd ik wel steeds ongelukkiger in m’n werk en raakte ik in 2020 twee keer overspannen. Bij de tweede keer wist ik: dit is echt niet goed. Ik moet hier mee stoppen.

Als een soort blessing in disguise werd m’n contract niet verlengd bij m’n toenmalige werkgever. Daar was ik natuurlijk wel boos en verdrietig over, maar ik wist toen al dat het beter was zo. Het gaf mij totale carte blanche om die enorme twijfels ruimte te geven en te onderzoeken zonder nog verantwoordelijkheid te voelen naar mijn team.

Ik kwam Rina ‘tegen’ via Instagram ads. Als je mij een jaar geleden had gezegd dat ik een loopbaantraject zou gaan volgen bij iemand die ik via Instagram leerde kennen, dan had ik je voor gek verklaard. Maar toch triggerde iets in Rina’s post mij. Ik volgde de gratis masterclass met het idee: baat het niet dan schaadt het niet. Bij de intro was ik al geïntegreerd.

Want Rina begint met al je eigen beperkende overtuigingen. Zeker een groot struikelblok voor mij. Maar wat mij het meeste is bijgebleven, en uiteindelijk ook hetgeen me over de streep trok om het traject te gaan doen, is het verschil tussen kernkwaliteiten en vaardigheden of trucjes. Toen Rina daar een voorbeeld bij gaf dacht ik: dit is mijn probleem geworden. Ik kreeg altijd heel veel complimenten op mijn organisatorische talent en heb veel beurzen, persreizen en evenementen georganiseerd. Maar om nou te zeggen dat ik daar echt energie van kreeg? Nee, ik werd meestal ziek na een beurs of reis. Ik had mezelf trucjes aangeleerd om met mijn échte kernkwaliteiten om te gaan: empathie, relatievorming en ruimdenkendheid.

Rina’s aanpak werkte heel goed voor mij. Ze gaat echt tot de kern en prikt feilloos door de schone schijn. Ik vond het traject soms erg confronterend maar het was nodig, om alles los te laten en mezelf écht de kans te geven. Het is fijn dat je via de online omgeving zelf aan de slag gaat en ondertussen in de sessies met Rina je voortgang bespreekt. Ik heb ook een paar keer ‘vast’ gezeten en gemerkt dat zij me hier gelijk uit kon halen. Wat ik persoonlijk ook heel fijn vind aan Rina is haar humor en openheid. Ze is zelf een open boek en dat maakt dat je je snel op je gemak voelt bij haar en je je niet meer schaamt voor hoe je jezelf in de weg hebt gezeten.

Het grappige is als je mij nu vraagt: heb je nou dingen geleerd die je écht nog niet wist van jezelf? Nee. Eigenlijk wist ik alles diep van binnen wel. Zelfs m’n kernkwaliteiten waren geen verrassing. Maar ik had het allemaal zo ver weggestopt dat ik het gewoonweg vergeten was. Ik had dit traject dus zeker wel nodig om weer verder te kunnen. Anders was ik toch weer een zelfde soort baan gaan zoeken want dat was nou eenmaal makkelijk, bekend, veilig. En ook je omgeving speelt daarin een rol. Want zonder dit traject had ik niet weerstand kunnen blijven bieden aan de vraagtekens en twijfels van mijn omgeving.

Door het traject ben ik zo zeker van mezelf. Ik weet nu zo goed hoe ik zelf in elkaar steek, wat ik nodig heb, wat ik wil in het leven en ook wat ik te bieden heb. Dat ik me daar niet meer vanaf laat praten door goede bedoelingen van bijvoorbeeld m’n ouders of man. Die het allemaal heel spannend vonden, dat ik iets totaal anders wilde gaan doen. Vroeger had ik me de zorgen van mijn omgeving heel erg aangetrokken. En ik heb me er ook door laten weerhouden, in het verleden. Als ik nu vertel over mijn carrièreswitch, sta ik veel sterker in m’n schoenen en kan ik de zorgen van de ander zien voor wat ze zijn: goedbedoelde zorgen.

~Anne Borst

Jarenlang heb ik getwijfeld: Wat wil ik, wat kan ik, wie zit er nou op mij te wachten? Nooit vond ik nou echt die baan die helemaal bij mij past. Nadat mijn laatste baan een teleurstelling bleek te zijn voor mij (deze baan bleek namelijk helemaal niet bij mij te passen, hoewel ik van tevoren dacht van wel), dacht ik: en nu moet het roer om. Ik had Rina al eerder ontmoet op een carrièrebeurs en haar verhaal paste zó ontzettend goed bij mij dat ik meteen wist dat zij me kon helpen.

Ik vond de modules waarbij ik op zoek ging naar mijn kernwaardes het meest waardevol. Hier heb ik ook de meeste tijd ingestopt.
En met name door de kritische vragen die Rina soms (op een overigens fijne manier) aan mij stelde, ben ik gekomen tot 3 kernwaardes die mij  ‘vormen’. Dit inzicht stelt mij in staat om heel duidelijk gericht op zoek te gaan naar banen die wel bij mij passen. Ook ben ik er hierdoor heel erg achter gekomen wat ik niét wil en, nog belangrijker, waarom niet.

Rina werkt niet met de informatie over welke achtergrond iemand heeft, maar kijkt puur naar je persoonlijkheid en van daaruit gaat ze ‘bouwen’ met iemand. Ze maakt de kernwaardes en belemmeringen van iemand inzichtelijk, waardoor je daarna heel duidelijk op zoek kan gaan naar iets wat wél bij je past. Daarnaast is ze gewoon een ontzettend fijn en plezierig persoon om mee te praten 😊.

~ Eveline Mestrom

In januari 2021 ben ik samen met Rina aan de slag gegaan en ik heb HEEL veel geleerd over mezelf en wat er in mijn hoofd omgaat. Ik bleef steeds maar in hetzelfde rondje lopen (en kwam steeds weer bij de voor mij bekende marketingfuncties uit). Dat was het punt waarop ik besefte: ik heb iemand nodig die met me meekijkt, met een open blik, naar: wat kan er allemaal nog meer? Ik wil alle carrièreswitchers als tip meegeven: begin je zoektocht NIET met het zoeken naar vacatures op internet, maar begin gewoon bij Rina.

Marisse Douma || Luister hier ook de podcast die ik met Marisse opnam! 

Ik heb de afgelopen jaren voor een grote retailorganisatie gewerkt als marketeer. Altijd met heel veel plezier hier gewerkt en de laatste twee jaar merkte ik dat dit iets minder begon te worden. Maar mijn werk was op dat moment de stabiele factor in mijn leven, er waren namelijk andere dingen die heel erg aan het veranderen waren: ik ben verhuisd naar een andere woonplaats en heb twee kindjes gekregen. Dat waren voor mij redenen om nog geen switch te maken, ondanks dat ik wél merkte: het werkplezier is er niet helemaal.

Begin van het jaar kwam ik weer terug van mijn tweede zwangerschapsverlof en toen begon ineens door te dringen: mijn werk is toch wel een groot onderdeel van mijn leven en het heeft óók best wel wat invloed op hoe ik mij nu voel.

Ik wist: ik moet nu het heft in eigen handen nemen, want het komt niet ineens out of the blue aanwaaien en bij toeval kwam ik bij Rina uit…

~ Jitske van Beek || Luister hier ook de podcast die ik met Jitske opnam!

Na een aantal keren van baan veranderd te zijn, liep ik tijdens het werk in mijn laatste baan ontzettend tegen mezelf aan. Onzekerheid en angst hadden de overhand tijdens en na mijn werdag en ik herkende steeds minder van mezelf terug. De vraag op welke manier ik dan wel gelukkig kon zijn in mijn werk en hoe ik mijn werk in mijn vrije tijd kon loslaten hield me bezig. Dat er wat moest veranderen was me duidelijk, alleen hoe en wat dan precies, dat kreeg ik niet helder.

In het traject met Rina heb ik verschillende inzichten gekregen die er samen voor zorgen dat ik vertrouwen heb in de toekomst. De grootste inzichten zitten hem vooral in de invloed die mijn nieuwe helpende overtuiging mij brengt en dat ik die heel bewust mag inzetten. Het inzichtelijk maken van mijn kernkwaliteiten, levensvisie en werkvisie heeft mij voldoende handvaten en vertrouwen gegeven om mijn eigen pad te gaan bewandelen.

Het meest waardevolle aan dit traject is voor mij de combinatie van verschillende onderdelen, het motiveert enorm om te onderzoeken, ontdekken en om actief aan de slag te gaan. De één op één gesprekken heb ik ervaren als liefdevol confronterend, doeltreffend en stimulerend. De online modules om zelf actief aan de slag te gaan lezen fijn weg en staan vol met feiten, ervaringen en opdrachten die je aan het denken zetten en verder helpen in het proces. Niet te vergeten het contact met de andere toppers van dames die ook aan dit traject hebben meegedaan. Ik vond het vooral fijn om ervaringen te kunnen delen, input te kunnen vragen en te weten dat je niet de enige bent die worstelt met haar loopbaan. Ook de gastlessen met verschillende onderwerpen vond ik erg interessant.

Het traject met Rina heeft mij boven verwachting goed geholpen. Het heeft mij opgeleverd dat ik weer met een gezonde dosis nieuwsgierigheid en gericht op mogelijkheden, durf te kijken naar mijn carrière. Echt een cadeau voor mezelf. Ik kan het iedereen aanbevelen die twijfelt of haar baan nog wel passend is en daar verandering in wil brengen.

~ Chantal de Jong

Ik weet genoeg

Vraag een macht-call aan!

Veel gestelde vragen

Dit traject is geschikt voor de mensen die klaar zijn voor actie. Voor mensen die inmiddels beseffen dat ze er niet komen met de strategie: elke avond internet afstruinen om nieuwe vacatures te zoeken.
Dit traject is voor jou als je klaar bent met waar je nu staat, omdat je er al véél te lang staat.

Je weet één ding heel zeker: jouw huidige baan is het niet en wordt het ook niet meer.

Dit traject is voor jou als je weet wat het je gaat kosten als je blijft waar je nu bent.
En als je bereid bent om er alles voor te doen om dát te voorkomen.

Je wilt super graag groeien met je carrière, maar je weet gewoon nog niet hoe.
Je vindt het super spannend, maar je gevoel zegt je dat je dit mag doen. Dat dít de stap is die jou verder gaat helpen. Dat voel je tot in je tenen

Ik ga graag voor resultaat en dat bereik je in mijn optiek meestal niet met 1 sessie. Dit is de reden waarom ik geloof in mijn totaal pakket. Mijn cliënten zijn mijn visitekaartje, mijn ambassadeurs. En dat bereik ik door concrete resultaten met ze te boeken, te slagen en niet door halfbakken werk af te leveren. Als ik ergens aan begin, dan doe ik het ook goed. Zo sta ik ook in het aanbieden van mijn trajecten.

Het enige waar ik losse sessies in aanbied, zijn mijn hypnotherapiesessies

Investeren is áltijd spannend. Misschien vraag je je af of het je geld wel waard is. Wat nou als het je niet het gewenste resultaat oplevert? Of misschien vraag jij je af of je zélf wel deze investering waard bent…?
Ik stel mezelf altijd twee hele belangrijke vragen als ik een investering doe:

 1. Wat kost het me als ik doorga zoals ik nu bezig ben?
 2. Wat levert het me op als ik op deze manier in mezelf investeer?

Woon je niet bij mij in de buurt, geen probleem! Ik heb mensen geholpen van Heerhugowaard tot aan Maastricht. Dat is ook niet bepaald om te hoek. Gaat het gewoon live, maar dan online. Ik gebruik daarvoor het online conferentieprogramma ‘ZOOM’. No problem! Afstand is voor mij een relatief begrip. Op deze manier wil ik het programma voor iedereen toegankelijk maken.

Het enige wat wél live in mijn praktijk gebeurt zijn de hypnosesessies.
Wil je dus een loopbaantraject doen in combinatie met hypnose (het VIP – traject), dan kom je twee keer naar mijn praktijk in Someren.
De rest van de sessies kunnen online plaatsvinden.

Het programma duurt 3 maanden en bevat 6 één op één coachingsgesprekken, welke je zelf in kunt plannen tijdens de duur van het traject. Je krijgt (online) toegang tot mijn agenda, waarin je vervolgens zelf je sessies kunt plannen. Daarnaast bevat het programma online modules die je in je eigen tijd kunt volgen. Je houdt twee jaar lang toegang tot de online omgeving.

Het tempo per persoon is inderdaad verschillend. De één gaat er wat vlugger doorheen dan de ander.

Ik heb eigenlijk nog nooit gehad dat iemand niet genoeg had aan het 3 maanden traject en alle sessies. Wel eens dat iemand het nog niet fijn vond om al alleen verder te gaan (en gewoon nog eens wilde sparren na een tijdje), en dan kan er altijd nog een losse sessie bijgeboekt worden. Hier valt altijd wel een mouw aan te passen.

Wat wél regelmatig gebeurt is dat de eindconclusie is: ik wil een eigen onderneming starten. Sommige mensen gaan dit zelfstandig doen. Sommigen hebben dan het gevoel: oké, dit is next level, ik ben nog niet klaar met jou, want nu heb ik hier begeleiding in nodig.

Dan gaan zij meestal het ‘van Baan naar Baas’ traject volgen.

Verder hanteer ik expres de 3 maanden termijn.
Er zijn ook loopbaancoaches die trajecten van 2 jaar aanbieden.
Dat is echter niet waar IK voor sta.
Ik sta namelijk heel erg voor: doorpakken.

We zouden er ook 6 of 9 maanden over kunnen doen, maar dat hoéft helemaal niet… En mijn ervaring is ook altijd wel: hoe langer je iets voor je uitschuift, hoe lastiger het vaak wordt (van uitstel komt afstel).

Dit ben je sowieso kwijt aan tijdsbesteding:

 • 1 keer een sessie van 1 uur (onze kick-off)
 • 5 keer een sessie van 45 minuten
 • Als je het VIP traject boekt: twee keer een hypnosesessie (één van maximaal 2 uur en 1 van maximaal 3 uur)

Bij de volgende dingen kun je zélf bepalen hoeveel tijd je erin steekt:

 • De online training ‘van nachtmerrie naar droombaan’ die je er als bonus bij krijgt
 • De opdrachten, oefeningen en theorie uit de online omgeving: de één boekt er een dagdeel per week voor vrij. De ander besteedt er de ene keer een uurtje en dan weer een kwartier aan.. Dat is per persoon verschillend en ook afhankelijk van waar jouw behoefte en uitdagingen liggen.

Daarnaast is de tijd-/intensiteitsbeleving per persoon heel verschillend.

Vorig jaar had ik een dame in mijn programma, zij werkte 36 uur, was haar huis aan het verbouwen, sportte 2 keer per week, had 2 jonge kinderen en vond het traject héérlijk om erbij te doen. Dat was echt háár moment, om even tot zichzelf te komen en bezig te zijn met haar ontwikkeling.

Maar ik heb ook mensen in traject gehad die geen werk hadden, een ziektewet-uitkering ontvingen, geen gezin hadden, geen verbouwing etc., maar die het traject behoorlijk intens vonden.

De intensiteit wordt dus heel persoonlijk ervaren, omdat het ook te maken heeft met hoe jij als persoon in elkaar steekt.

Nee.

En daar wil ik heel duidelijk over zijn.

Alleen de mensen die, ondanks de gevoelens van onzekerheid, moe zijn (of misschien wel moedeloos zijn), tóch bereid zijn om dingen anders te gaan doen, om veranderingen aan te gaan brengen, zullen écht iets hebben aan dit traject.
Ik doe er vervolgens alles aan om jou zo goed mogelijk hierin te coachen.

Alléén inzichten verkrijgen en deze vervolgens op de plank laten liggen, leiden niet tot daadwerkelijke verandering. Hierbij komt jouw inzet om de hoek kijken: ben jij bereid om alle verkregen inzichten (met mijn hulp) daadwerkelijk toe te gaan passen?

Daarom geloof ik ook niet in het gezegde: kennis is macht.
Deze uitspraak is namelijk maar deels waar.
Kennis is pas macht als je ook écht iets met die kennis gaat doen en het op de juiste manier gaat toepassen.

Daarvoor moet je in de ACTIE stand en bereid zijn om jezelf oncomfortabel te voelen.

(nu klinkt het misschien niet héél aanlokkelijk als ik het zo schrijf, maar geloof me: het voelt ZOOO bevrijdend en het is ZO de moeite waard!)

En dit is trouwens ook exact de reden waarom ik met iedere persoon die graag in wil stappen een matchcall doe.
Tijdens zo’n gesprek denk ik met je mee of dit de juiste stap is voor jou. En dan geef ik ook altijd eerlijk advies. Oók als dat betekent dat ik je naar een collega door moet sturen of als ik je een ‘NEE’ moet verkopen.

Dit traject is er namelijk niet voor iedereen en we hebben er allebei helemaal niks aan als ik je in laat stappen terwijl het (nog) niet passend is.

Ik laat dus ook alléén mensen toe waarbij ik 100% zeker weet: wij zijn een match en ik kan jou verder helpen.

Omdat ik kwaliteit, veiligheid en vertrouwen erg belangrijk vind, sta ik ingeschreven in het register VPMW (Vakgroep Psychosociaal en Maatschappelijk Werk) bij beroepsvereniging de NFG.

Om toegelaten te worden tot het register VPMW dien je minimaal een menswetenschappelijke vooropleiding op HBO-niveau te hebben afgerond. Daarnaast dien je aanvullend een complementaire opleiding op minimaal HBO-niveau te hebben afgerond.
Ik voldoe aan deze voorwaarden omdat ik afgestudeerd ben als Pedagoog. Daarnaast heb ik de complementaire 4-jarige opleiding tot Psychosociaal Therapeut afgerond. Ook wordt door de NFG onder andere van mij verwacht dat ik bij- en nascholing volg en deelneem aan super- en/of intervisie.

Dit programma bevat alle ingrediënten om ervoor te zorgen dat jij succesvol van nachtmerrie naar droombaan kunt gaan. Ik doe geen loze beloftes, dit systeem werkt. Het heeft ervoor gezorgd dat ik zelf van nachtmerrie naar droombaan (en inmiddels droombedrijf) ging. En het werkte niet alleen voor mij, maar ook voor mijn cliënten.

Het Carrière-Keuze-Traject werkt.
Als jij maar werkt en bereid bent om te doen wat je moet doen.

Maar wat als je WEL resultaat behaalt? Die kans is VELE malen groter dan dat je blij gaat worden van je huidige situatie.
Als je doet wat je altijd al deed krijg je wat je altijd al kreeg.
En ik heb nog nooit klanten gehad die GEEN resultaten boekten.

Ja, dat is mogelijk.
De termijnbedragen staan vermeld onder het kopje ‘investering’.
Mocht je er nog vragen over hebben? Dan kun je me altijd even mailen!
info@hmvsupport.nl

Ik krijg wel eens mails van mensen die twijfelen. En dat mag, geen enkel probleem. Ik stap zelf ook niet altijd ‘zomaar’ in een cursus of training. Vaak komt de twijfel voort uit onduidelijkheid, stuur me dan gerust een mail met je vraag.

Soms komt de twijfel voort uit angst en natuurlijk vraag ik dan ‘angst waarvoor?’.

En ik begrijp het helemaal hoor… Investeren in jezelf is eng.. Maar toch geloof ik dat het zich altijd terugbetaalt. Neem alle informatie op deze pagina nog eens goed door en probeer heel eerlijk naar jezelf te kijken en jezelf de vraag te stellen:

´Is dit wat ik nodig heb op dit moment?’

Het grootste risico dat je loopt is namelijk dat je uit de nachtmerrie stapt en eindelijk die carrière realiseert waar je je happy in voelt.

Toen ik zelf instapte in het programma van mijn coach, deed ik dat ook met de nodige bibbers! Want het was toch best veel geld…. Maar ik vind het zo fijn om te leren van iemand die ‘de weg al voor mij heeft vrijgemaakt’ en precies weet waar ik doorheen ga en wat slim is om te doen en wat juist niet! En zij is niet de eerste coach waarin ik heb geïnvesteerd. Mijn eerste coach heeft me geholpen bij het neerzetten van een goede en stevige basis van mijn bedrijf. En ik investeer ook in coaching (bijvoorbeeld hypnose) op mentaal gebied, want ook ik loop soms tegen bepaalde dingen aan.

Ik wist echter bij alle investeringen die ik tot nu toe gedaan heb, dat er eigenlijk geen andere optie was dan het aan te gaan. Want de angst om mijn droom kwijt te raken, of niet meer alles te kunnen behappen in mijn bedrijf, was voor mij veel erger!

Zelf ondervind ik ook nog regelmatig angst. Ik ben net een mens 😉. Ik laat me er alleen niet meer door tegenhouden. ‘Met volle angst vooruit’ is zo’n super mooie quote die ik laatst tegenkwam op social media (hij is van ‘Lief Leven’ geloof ik). En daar ga ik ook voor!

Dus, wat is groter: je angst om te blijven staan of je angst om te springen?

Er zijn ook een aantal redenen om het beter niet te doen (een loopbaantraject volgen bij mij). Ik som ze hieronder voor je op:

 • Als je ergens voelt dat je graag wilt, maar je blokkeert volledig door de gedachte dat je 3 maanden aan de bak moet en daar een investering voor moet doen. Gezonde spanning is goed, maar het moet je niet blokkeren
 • Als je vol wrok en frustratie zit en kampt met onbedwingbare boze gevoelens over je huidige situatie. Bijvoorbeeld: als je super boos bent op je werkgever en eigenlijk niets anders kunt dan mopperen op je baas en collega’s en wijzen naar anderen.
  Voor dit traject met mij moet je in staat zijn tot enige mate van zelfreflectie. Soms kan iemand dat helemaal niet. Soms kan iemand dat nóg niet, omdat ‘ie bijvoorbeeld net in het begin van een rouwfase zit (wat voorkomt als je net (onverwacht) afscheid hebt moeten nemen van je baan)
 • Als je nét thuis zit met een burn-out.
  Zit je in het begin van dit proces, dan ben je meestal gebaat bij energieherstel, onderzoek naar hoe het zo ver heeft kunnen komen, het (opnieuw) ontdekken van je grenzen en het aanleren van tools om juist niet die grenzen over te gaan (en op tijd weer op te laden). Dat vind je niet in het traject met mij.Mocht je in dit proces zitten, dan raad ik je aan om op zoek te gaan naar iemand die daarin gespecialiseerd is. Je kunt je hiervoor bijvoorbeeld door laten verwijzen naar een Psycholoog. Of je kunt kijken in het beroepsregister van de NFG (hier ben ik zelf ook bij aangesloten). Niet iedereen kan zich hier zomaar bij aansluiten… Om toegelaten te worden tot dit register dien je minimaal een menswetenschappelijke vooropleiding op HBO-niveau te hebben afgerond. Daarnaast dien je aanvullend een complementaire opleiding op minimaal HBO-niveau te hebben afgerond. Hulp van een therapeut uit dit register krijg je in veel gevallen ook vergoed vanuit je zorgverzekering.Als je op het punt staat om te re-integreren na herstel van je burn-out, kan mijn traject juist wél weer helemaal op het goede moment komen!Als je een burn-out hebt, dan kun je ook overwegen om je te laten ondersteunen door middel van hypnose. Bijvoorbeeld door zelfhypnose aan te leren én middels hypnose op zoek te gaan naar de oorzaak van je burn-out.
  Mocht je hierover meer willen weten dan kun je klikken op deze link.
  Je kunt ook contact met me opnemen en dan vertel ik je er graag meer over! 
 • Als je ernstige depressieve (of andere psychische) klachten ervaart. Kijk dan bij het vorige punt voor het vinden van de juiste hulp

Nee.

Ik ben therapeut en therapie wordt in veel gevallen vergoed door je zorgverzekering (vanuit de aanvullende verzekering).
Ik heb er echter bewust voor gekozen om niet met vergoedingen en zorgverzekeraars te werken.

Zoals je misschien al eerder hebt gelezen, is jouw motivatie het allerbelangrijkst om het traject te laten slagen.
Een onderdeel van die motivatie is ook de mate van bereidheid om in jezelf te investeren.

Dus ik stel graag deze vragen aan jou:

 • Vind jij jezelf de moeite waard om deze investering aan te gaan?
 • Gun jij jezelf dit?
 • Ben jij bereid om te investeren in je (persoonlijke/mentale/lichamelijke) ontwikkeling?

Daarnaast is het ook zo dat bepaalde vormen van hulpverlening of therapievormen worden uitgesloten door zorgverzekeraars.
Doorgaans geldt dat alleen curatieve hulpverlening wordt vergoed.
(Loopbaan)coaching, -begeleiding en bijvoorbeeld relatietherapie vallen buiten het vergoedingenbeleid van de zorgverzekeraar.

Het carrière-keuze-traject valt onder de noemer: loopbaancoaching.

Voor (loopbaan)coaching bestaan mogelijk wel andere (gedeeltelijke) vergoedingsmogelijkheden.
Grote kans dat in jouw cao (bijvoorbeeld in de cao Welzijn en maatschappelijke dienstverlening, COA gemeenten, CAO woondiensten, etc.) een IKB (individueel keuzebudget) of loopbaanbudget is opgenomen.

Je kunt jouw CAO online vinden of informeer hiernaar bij je leidinggevende of vakbond.

Houdt je carrière-keuze-traject verband met een opleiding of studie, dan kun je de kosten mogelijk aftrekken bij de Belastingdienst. Voor meer informatie verwijs ik je naar de website van de Belastingdienst. Ook kosten voor coaching voor zelfstandig ondernemers zijn mogelijk aftrekbaar: als bedrijfskosten.

Ja dat kan in principe, maar ik verhoog wel met enige regelmaat mijn prijzen én ik heb regelmatig een wachtlijst (ik laat maar een maximaal aantal personen toe per maand).

Dus die zou ik dan wel even meenemen in je overweging.
En nog iets: waarom zou je wachten?

Of is je carrière probleem nu ineens minder erg geworden?

Wáár wacht je dan op?

Dat is een vraag waar je eens over na kunt denken.

Wacht je op toestemming? En van wie?
Want daarmee geef je de regie volledig uit handen.

Wacht je op ‘het juiste moment’?
Want dát is er nooit. Er is altijd wel iets: een verbouwing, een zwangerschap, te moe, de kinderen zijn nog te jong, de economie is er niet naar…

Je kunt dan denken: het is nú mijn tijd niet.
Maar misschien is het júist daarom wel je tijd.

Klik HIER en om een (vrijblijvende) intake in te plannen!

Het intakegesprek vindt telefonisch plaats (en duurt ongeveer 15 minuten).
Ik kijk er naar uit je binnenkort te spreken!

Om me goed voor te kunnen bereiden op dit intakegesprek, vraag ik je ook om deze vragenlijst in te vullen.
Maar meer instructies krijg je daarover óók nog per mail, als je de afspraak hebt ingepland.

Neem contact met me op door HIER te klikken. Of stuur me een e-mail: info@hmvsupport.nl.