Reviews

Lees hieronder wat anderen vonden van de coaching van Rina

Ik heb in januari 2024 het Regie-over-je-carrière-traject afgerond en deed de 12 online modules inclusief 1-op-1 gesprekken.

Wat uniek is aan de modules in de online omgeving, is de manier hoe Rina het overbrengt. De Rina in het echt is ook de Rina in de modules. Het brabantse vind ik heerlijk. What you see is what you get. Dat maakte het écht voor mij. Rina spreekt zelf uit ervaring en dat maakt dat de online modules ook vertrouwd voelden. Ik heb er heel veel aan gehad. De opdrachten lieten me echt nadenken en brachten meer teweeg dan dat ik dacht. Doordat de opdrachten niet aan de oppervlakte bleven maar echt de diepte in gingen, bracht het enorm veel teweeg bij me. Het liet me echt nadenken en dat vond ik positief.

Ook aan de 1-op-1 coach gesprekken heb ik veel gehad.
Ik kreeg altijd veel energie van Rina als persoon, wat nét dat extra zetje/extra boost gaf voor mij. Ik vond het fijn dat ik verdiepende vragen kon stellen tijdens onze sessies. En ook fijn dat ook Rina erg benieuwd was naar hoe de modules / opdrachten waren verlopen. Nog een ander compliment: Rina nam echt de tijd en bij uitloop vroeg ze of ik de ruimte had om uit te lopen. Na onze sessies liep ik altijd met een heel fijn en goed gevoel naar buiten. Het maakte mijn dag! 😊

~ Lara van Geleuken

Ik ben jaren werkzaam geweest in de Retail als leidinggevende. Met veel plezier en passie gewerkt alleen kreeg ik op een gegeven moment steeds meer last van lichamelijke en psychische klachten. Ook de twijfels namen toe of dit nog was wat ik de komende jaren wilde blijven doen..

Maar ja wat wilde ik dan wel gaan doen? Wie zit er op mij te wachten? Je hebt toch een vast contract? Je hebt alleen Detailhandel gestudeerd dus dat is dan toch de enige plek waar ik kan gaan werken? En ga zo maar door met ‘wat als… ik een switch naar nieuw werk zou gaan maken’. Zo doorgaan met mijn werk was geen optie want dan ging het ten koste van mezelf.

Via een vriendinnetje ben ik bij de podcast van Rina terecht gekomen. Wat een heerlijke, nuchtere maar positieve indruk liet ze achter. Werd helemaal vrolijk van haar enthousiasme! Ze wist waar ze het over had en bij alles wat ze schreef dacht ik: het verhaal kan zo op mij geschreven zijn. Ik heb haar meteen een berichtje gestuurd en het voelde vanaf minuut 1 heel vertrouwd en fijn.

Wat was het een feestje om met haar samen te werken. De tijd is voorbijgevlogen en wat heb ik veel geleerd over mezelf. Het ging met vallen en opstaan. Wat denk je van het tackelen van je beren op de weg of al je belemmerde overtuigen aangaan? Door hier mee aan de slag te gaan krijg je meer zelfliefde en helpt het om weer een positieve kijk te creëren.

In het begin was ik er nogal sceptisch over of ik wel aan het einde van het traject eruit zou zijn wat mijn nieuwe werk zou worden. Dit kwam ook omdat ik in het verleden een jobcoach heb gehad die werkte met persoonlijkheidstesten, je ging daarna een pitch over jezelf maken, vacatures bekijken, solliciteren en dan was het klaar. Na afloop had ik dus nog steeds geen idee wat ik nu wilde gaan doen.

Maar wat ben ik blij dat ik dit traject bij Rina heb gedaan. Door haar aanpak ben ik achter zoveel meer dingen gekomen dan alleen hup vacatures bekijken en gaan solliciteren. Het is belangrijk dat je eerst gaat kijken naar de persoon die je bent: wat vind je belangrijk, wat zijn je kernkwaliteiten, hoe sta je in het leven en welke waardes heb je zodat dit aansluit op je ‘droombaan’.

Alle modules die je doorloopt in haar online omgeving sluiten allemaal zo goed op elkaar aan! Je leert ook een blauwdruk van jezelf maken, hierin komen je kernkwaliteiten terug maar ook hoe jij je carrière voor je ziet of wil hebben, waar voldoet je werkgever aan etc. De kernkwaliteiten die je onderzocht hebt ga je voorleggen bij familie/ vrienden met de vraag waar hun aan denken qua baan als ze jouw kwaliteiten horen. De banen die eruit komen ga je uiteindelijk matchen met je blauwdruk en verder uitzoeken of dit werk bij je past. Deze blauwdruk kun je altijd voor jezelf blijven gebruiken of aanpassen om te checken of de baan nog bij je past.

Zo worden er ook een paar masterclasses gegeven, 1 daarvan ging over hypnose. Mijn eerste reactie; HYPNOSE??!!, ga ik dan als een kakelende kip rondlopen of laten ze me dingen doen waar ik geen controle over heb?? Niks was minder waar, want na afloop van de hypnose sessie was ik heerlijk ontspannen en rustig. Dit voelde goed want normaal was ik altijd onrustig en druk bezig. Rina zocht daarna zelf klanten voor haar eigen hypnose sessies, de keuze om dit met haar te gaan was meteen gemaakt. Ik wilde groeien als persoon, maar ook voor mijn verdere ontwikkeling in het traject wilde ik me hier graag voor openstellen. Wat ben ik dankbaar dat ik dit heb gedaan want het was zo’n mooie en ontroerende ervaring die ik echt iedereen aanraad!

Ik kan nog zoveel meer schrijven over Rina en haar traject maar dan wordt het wel een heel lang verhaal!

Kort maar krachtig over haar: ze is lekker zichzelf, super erg betrokken met je, heeft veel geduld, luistert actief, vrolijk, kan je gesprekken altijd volgen (ook al ga je van links naar rechts met je gesprekstof), stelt je op je gemak, zit vol humor, betrouwbaar, zet je op scherp en stelt goede vragen die je weer aan het denken zetten.

~ Laura van Bommel || Luister hier ook de podcast die ik met Laura opnam!

Jaren ben ik werkzaam geweest in het basisonderwijs. Met veel plezier, maar wel altijd met twijfel in mijn achterhoofd. Die twijfel werd, met het groeien van mijn gezin, steeds groter. Mijn belangrijkste rol is die van moeder en die kan ik alleen goed invullen wanneer ik lekker in mijn vel zit. Met veel plezier naar je werk gaan draagt hier zeker aan bij. Dat plezier was er, maar na iedere vakantie sloeg de twijfel weer toe. Het werd tijd voor actie. Ik had zelf geen idee waar ik moest beginnen. En op de vraag die iedereen als eerste stelde “Ja maar wat wil je dan gaan doen?”, kon ik al helemaal geen antwoord geven.

Ik besloot in gesprek te gaan met Rina. Dit voelde vanaf ons eerste contact meteen super goed. Beginnen bij het begin vond ik erg prettig. Door te onderzoeken wat mij nu écht blij maakt, wat ik écht belangrijk vind en door te onderzoeken waar mijn kracht ligt, werd de puzzel steeds meer compleet. Vervolgens maakten we de vertaalslag naar een eventuele baan.

Dit was voor mij dé manier. Tijdens onze sessies had ik veel “oja-momenten”. O dus ik kan dus werk doen waarin de dingen die ik belangrijk en fijn vind én waar ik in mijn kracht sta samenkomen. Wat een eye-opener!

Rina heeft mij tijdens dit traject op de juiste wijze gestuurd, door haar directe vragen, de fijne gesprekken én het gevoel te geven dat ze echt achter je staat.

Twijfel je of een loopbaantraject iets voor jou is? Dan zeg ik doen. Het heeft mij zo veel gebracht. Ik ben nu bezig met het opstarten van mijn eigen onderneming. Waarin al mijn eye-openers samenkomen. Omdat de begeleiding van Rina mij zo goed is bevallen gaat zij mij hierbij ook weer ondersteunen. Ik kijk er nu al naar uit.

~ Maartje, 30 jaar || Luister hier ook de podcast die ik met Maartje opnam!

Al jaren had ik twijfels over het werk dat ik deed. En die twijfels werden steeds groter. Ik wist al een jaar of twee dat ik iets anders wilde, maar wat dan? De zorg? Onderwijs? HR? Daar kwam ik maar niet uit. En voor m’n gevoel moest ik het wel zeker weten, voordat ik m’n baan zou opgeven. Het vooruitzicht van eventueel terug de schoolbanken in vond ik ook echt helemaal niks. Ondertussen werd ik wel steeds ongelukkiger in m’n werk en raakte ik in 2020 twee keer overspannen. Bij de tweede keer wist ik: dit is echt niet goed. Ik moet hier mee stoppen.

Als een soort blessing in disguise werd m’n contract niet verlengd bij m’n toenmalige werkgever. Daar was ik natuurlijk wel boos en verdrietig over, maar ik wist toen al dat het beter was zo. Het gaf mij totale carte blanche om die enorme twijfels ruimte te geven en te onderzoeken zonder nog verantwoordelijkheid te voelen naar mijn team.

Ik kwam Rina ‘tegen’ via Instagram ads. Als je mij een jaar geleden had gezegd dat ik een loopbaantraject zou gaan volgen bij iemand die ik via Instagram leerde kennen, dan had ik je voor gek verklaard. Maar toch triggerde iets in Rina’s post mij. Ik volgde de gratis masterclass met het idee: baat het niet dan schaadt het niet. Bij de intro was ik al geïntegreerd.

Want Rina begint met al je eigen beperkende overtuigingen. Zeker een groot struikelblok voor mij. Maar wat mij het meeste is bijgebleven, en uiteindelijk ook hetgeen me over de streep trok om het traject te gaan doen, is het verschil tussen kernkwaliteiten en vaardigheden of trucjes. Toen Rina daar een voorbeeld bij gaf dacht ik: dit is mijn probleem geworden. Ik kreeg altijd heel veel complimenten op mijn organisatorische talent en heb veel beurzen, persreizen en evenementen georganiseerd. Maar om nou te zeggen dat ik daar echt energie van kreeg? Nee, ik werd meestal ziek na een beurs of reis. Ik had mezelf trucjes aangeleerd om met mijn échte kernkwaliteiten om te gaan: empathie, relatievorming en ruimdenkendheid.

Rina’s aanpak werkte heel goed voor mij. Ze gaat echt tot de kern en prikt feilloos door de schone schijn. Ik vond het traject soms erg confronterend maar het was nodig, om alles los te laten en mezelf écht de kans te geven. Het is fijn dat je via de online omgeving zelf aan de slag gaat en ondertussen in de sessies met Rina je voortgang bespreekt. Ik heb ook een paar keer ‘vast’ gezeten en gemerkt dat zij me hier gelijk uit kon halen. Wat ik persoonlijk ook heel fijn vind aan Rina is haar humor en openheid. Ze is zelf een open boek en dat maakt dat je je snel op je gemak voelt bij haar en je je niet meer schaamt voor hoe je jezelf in de weg hebt gezeten.

Het grappige is als je mij nu vraagt: heb je nou dingen geleerd die je écht nog niet wist van jezelf? Nee. Eigenlijk wist ik alles diep van binnen wel. Zelfs m’n kernkwaliteiten waren geen verrassing. Maar ik had het allemaal zo ver weggestopt dat ik het gewoonweg vergeten was. Ik had dit traject dus zeker wel nodig om weer verder te kunnen. Anders was ik toch weer een zelfde soort baan gaan zoeken want dat was nou eenmaal makkelijk, bekend, veilig. En ook je omgeving speelt daarin een rol. Want zonder dit traject had ik niet weerstand kunnen blijven bieden aan de vraagtekens en twijfels van mijn omgeving.

Door het traject ben ik zo zeker van mezelf. Ik weet nu zo goed hoe ik zelf in elkaar steek, wat ik nodig heb, wat ik wil in het leven en ook wat ik te bieden heb. Dat ik me daar niet meer vanaf laat praten door goede bedoelingen van bijvoorbeeld m’n ouders of man. Die het allemaal heel spannend vonden, dat ik iets totaal anders wilde gaan doen. Vroeger had ik me de zorgen van mijn omgeving heel erg aangetrokken. En ik heb me er ook door laten weerhouden, in het verleden. Als ik nu vertel over mijn carrièreswitch, sta ik veel sterker in m’n schoenen en kan ik de zorgen van de ander zien voor wat ze zijn: goedbedoelde zorgen.

~Anne Borst

Jarenlang heb ik getwijfeld: Wat wil ik, wat kan ik, wie zit er nou op mij te wachten? Nooit vond ik nou echt die baan die helemaal bij mij past. Nadat mijn laatste baan een teleurstelling bleek te zijn voor mij (deze baan bleek namelijk helemaal niet bij mij te passen, hoewel ik van tevoren dacht van wel), dacht ik: en nu moet het roer om. Ik had Rina al eerder ontmoet op een carrièrebeurs en haar verhaal paste zó ontzettend goed bij mij dat ik meteen wist dat zij me kon helpen.

Ik vond de modules waarbij ik op zoek ging naar mijn kernwaardes het meest waardevol. Hier heb ik ook de meeste tijd ingestopt.
En met name door de kritische vragen die Rina soms (op een overigens fijne manier) aan mij stelde, ben ik gekomen tot 3 kernwaardes die mij  ‘vormen’. Dit inzicht stelt mij in staat om heel duidelijk gericht op zoek te gaan naar banen die wel bij mij passen. Ook ben ik er hierdoor heel erg achter gekomen wat ik niét wil en, nog belangrijker, waarom niet.

Rina werkt niet met de informatie over welke achtergrond iemand heeft, maar kijkt puur naar je persoonlijkheid en van daaruit gaat ze ‘bouwen’ met iemand. Ze maakt de kernwaardes en belemmeringen van iemand inzichtelijk, waardoor je daarna heel duidelijk op zoek kan gaan naar iets wat wél bij je past. Daarnaast is ze gewoon een ontzettend fijn en plezierig persoon om mee te praten 😊.

~ Eveline Mestrom

In januari 2021 ben ik samen met Rina aan de slag gegaan en ik heb HEEL veel geleerd over mezelf en wat er in mijn hoofd omgaat. Ik bleef steeds maar in hetzelfde rondje lopen (en kwam steeds weer bij de voor mij bekende marketingfuncties uit). Dat was het punt waarop ik besefte: ik heb iemand nodig die met me meekijkt, met een open blik, naar: wat kan er allemaal nog meer? Ik wil alle carrièreswitchers als tip meegeven: begin je zoektocht NIET met het zoeken naar vacatures op internet, maar begin gewoon bij Rina.

Marisse Douma || Luister hier ook de podcast die ik met Marisse opnam! 

Ik heb de afgelopen jaren voor een grote retailorganisatie gewerkt als marketeer. Altijd met heel veel plezier hier gewerkt en de laatste twee jaar merkte ik dat dit iets minder begon te worden. Maar mijn werk was op dat moment de stabiele factor in mijn leven, er waren namelijk andere dingen die heel erg aan het veranderen waren: ik ben verhuisd naar een andere woonplaats en heb twee kindjes gekregen. Dat waren voor mij redenen om nog geen switch te maken, ondanks dat ik wél merkte: het werkplezier is er niet helemaal.

Begin van het jaar kwam ik weer terug van mijn tweede zwangerschapsverlof en toen begon ineens door te dringen: mijn werk is toch wel een groot onderdeel van mijn leven en het heeft óók best wel wat invloed op hoe ik mij nu voel.

Ik wist: ik moet nu het heft in eigen handen nemen, want het komt niet ineens out of the blue aanwaaien en bij toeval kwam ik bij Rina uit…

~ Jitske van Beek || Luister hier ook de podcast die ik met Jitske opnam!

Na een aantal keren van baan veranderd te zijn, liep ik tijdens het werk in mijn laatste baan ontzettend tegen mezelf aan. Onzekerheid en angst hadden de overhand tijdens en na mijn werdag en ik herkende steeds minder van mezelf terug. De vraag op welke manier ik dan wel gelukkig kon zijn in mijn werk en hoe ik mijn werk in mijn vrije tijd kon loslaten hield me bezig. Dat er wat moest veranderen was me duidelijk, alleen hoe en wat dan precies, dat kreeg ik niet helder.

In het traject met Rina heb ik verschillende inzichten gekregen die er samen voor zorgen dat ik vertrouwen heb in de toekomst. De grootste inzichten zitten hem vooral in de invloed die mijn nieuwe helpende overtuiging mij brengt en dat ik die heel bewust mag inzetten. Het inzichtelijk maken van mijn kernkwaliteiten, levensvisie en werkvisie heeft mij voldoende handvaten en vertrouwen gegeven om mijn eigen pad te gaan bewandelen.

Het meest waardevolle aan dit traject is voor mij de combinatie van verschillende onderdelen, het motiveert enorm om te onderzoeken, ontdekken en om actief aan de slag te gaan. De één op één gesprekken heb ik ervaren als liefdevol confronterend, doeltreffend en stimulerend. De online modules om zelf actief aan de slag te gaan lezen fijn weg en staan vol met feiten, ervaringen en opdrachten die je aan het denken zetten en verder helpen in het proces. Niet te vergeten het contact met de andere toppers van dames die ook aan dit traject hebben meegedaan. Ik vond het vooral fijn om ervaringen te kunnen delen, input te kunnen vragen en te weten dat je niet de enige bent die worstelt met haar loopbaan. Ook de gastlessen met verschillende onderwerpen vond ik erg interessant.

Het traject met Rina heeft mij boven verwachting goed geholpen. Het heeft mij opgeleverd dat ik weer met een gezonde dosis nieuwsgierigheid en gericht op mogelijkheden, durf te kijken naar mijn carrière. Echt een cadeau voor mezelf. Ik kan het iedereen aanbevelen die twijfelt of haar baan nog wel passend is en daar verandering in wil brengen.

~ Chantal de Jong

In mijn huidige loopbaan liep ik er tegenaan dat ik echt voor een vak heb geleerd. Hierdoor was ik erg onzeker over mijn kunnen en kwaliteiten. Ik wist niet zo goed wat ik een werkgever (buiten mijn werkvlak) te bieden zou hebben.

Tijdens het traject ben ik erachter gekomen dat het vooral gaat om wie ik ben en wat ik te bieden heb als persoon. En dat het belangrijk is om duidelijk te krijgen wat je gelukkig maakt op werkvlak, maar ook in het leven.

De gesprekken met Rina heb ik dan ook als heel prettig ervaren. Van elk gesprek heb ik zoveel geleerd in combinatie met de opdrachten uit de online omgeving. Rina zorgt voor een veilig en vertrouwd gevoel en sfeer waardoor je optimaal kan groeien en ontwikkelen.

Ik zou dit traject aan iedereen aanbevelen die zoekende is in zijn loopbaan en duidelijk wil krijgen waar hij of zij gelukkig van wordt. Gelukkig zijn en worden is meer dan alleen ander werk vinden en dat komt tijdens het traject goed aan bod.

~ Annabel Conijn