Werkwijze

Coaching of counseling kan plaatsvinden in mijn praktijk aan huis (Dorpsstraat 45 te Someren) of online (bijvoorbeeld via Skype). Mocht je een coachtraject gaan volgen, dan worden met jou nadere (schriftelijke) afspraken gemaakt over de invulling hiervan. Bij de meeste coachtrajecten wordt ook gewerkt met huiswerkopdrachten.
Integriteit en veiligheid staan bij HMV Support hoog in het vaandel: wat je bij mij bespreekt, wordt niet met derden besproken, tenzij je hier zelf om verzoekt.

Vergoedingen

Counseling / psychosociale therapie wordt in veel gevallen vergoed door je zorgverzekering (vanuit de aanvullende verzekering).
Een overzicht van zorgverzekeraars en vergoedingsmogelijkheden in 2021 vind je hier.

Het kan zijn dat bepaalde vormen van hulpverlening of therapievormen zijn uitgesloten. Doorgaans geldt dat alleen curatieve hulpverlening wordt vergoed. (Loopbaan)coaching, begeleiding en bijvoorbeeld relatietherapie vallen buiten het vergoedingenbeleid van de zorgverzekeraar.

Voor (loopbaan)coaching bestaan er echtere andere vergoedingsmogelijkheden. Grote kans dat in jouw cao (bijvoorbeeld in de cao Welzijn en maatschappelijke dienstverlening, COA gemeenten, CAO woondiensten, etc.) een IKB (individueel keuzebudget) of loopbaanbudget is opgenomen. Je kunt jouw CAO online vinden of informeer hiernaar bij je leidinggevende of vakbond. Vind je het lastig om dit met je werkgever te bespreken? Neem dan contact met mij op. Dan kijken we of ik jou hierin kan ondersteunen.

Houdt je traject bij HMV Support verband met een opleiding of studie, dan kun je de kosten mogelijk aftrekken bij de Belastingdienst. Voor meer informatie verwijs ik je naar de website van de Belastingdienst. Ook kosten voor coaching voor zelfstandig ondernemers zijn aftrekbaar: als bedrijfskosten.

Wil je weten wat voor soort hulp het beste past bij jouw hulpvraag? Neem dan even contact met me op.

Niet tevreden?

Omdat ik kwaliteit, veiligheid en vertrouwen erg belangrijk vind, sta ik ingeschreven in het register VPMW (Vakgroep Psychosociaal en Maatschappelijk Werk) bij beroepsvereniging de NFG.
Om toegelaten te worden tot het register VPMW dien je minimaal een menswetenschappelijke vooropleiding op HBO-niveau te hebben afgerond. Daarnaast dien je aanvullend een complementaire opleiding op minimaal HBO-niveau te hebben afgerond.
Ik voldoe aan deze voorwaarden omdat ik afgestudeerd ben als Pedagoog. Daarnaast heb ik de complementaire 4-jarige opleiding tot Psychosociaal Therapeut afgerond. Ook wordt door de NFG onder andere van mij verwacht dat ik bij- en nascholing volg en deelneem aan super- en/of intervisie. Klik op onderstaande afbeelding voor meer informatie.

HMV Support is aangesloten bij de NFG, een onafhankelijke belangenbehartigingsorganisatie voor professionals werkzaam in het complementaire psychosociale werkveld. De NFG bewaakt de kwaliteit van de aangeboden zorg. Wanneer je niet tevreden bent over mij of de hulp die ik heb geboden, dan wil ik graag samen met jou proberen tot een oplossing te komen. Je kunt daarbij ook (kosteloos) geholpen worden door de vertrouwenspersoon van NFG: Theo Splinter.

Daarnaast is HMV support ook aangesloten bij GAT geschillen. Non profit organisatie Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT) is een onafhankelijke WKKGZ geschilleninstantie erkend door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Deze onafhankelijke geschillencommissie waarborgt neutraliteit wanneer het gaat om het behandelen van geschillen en klachten. Klik op onderstaande afbeelding om meer te lezen.

Registraties

NFG registratienummer: 8766
AGB-code praktijk: 90066503
AGB-code zorgverlener: 90107323
RBCZ licentienummer: 190516R

CAT – registratienummer: 54642021-04-30

HMV Support - Loopbaan coaching - Rina Verstappen