Stop making excuses and start making changes

Van businesscoach Veronique Prins leerde ik het onderscheid maken tussen commitment en interesse. Een inzicht wat ook heel helpend kan zijn als je stappen wilt zetten in je loopbaan. Er is namelijk een wezenlijk verschil tussen ge-committed zijn (of hoe je het dan ook noemt) of slechts geïnteresseerd zijn in verandering. In het zetten van stappen. Het één zet aan tot actie, tot daadwerkelijke verandering, het ander leidt tot: NIKS!

Wat zijn jouw excuses om te blijven hangen in de baan waar jij zo ongelukkig van wordt?

Wacht je op de bedrijfsarts die jou met een burnout naar huis stuurt? Denk je toestemming nodig te hebben van je baas? Wil je er eerst nog eens even een nachtje goed over slapen? Ben je misschien bang voor wat anderen ervan zullen zeggen?

Het enige wat nodig is om weer lekker in je vel te komen en gelukkig te zijn in je werk is een hele simpele formule toepassen : JIJ + ACTIE = RESULTAAT. Geen excuses, de smoezenkoningin kun je thuis laten. En het mooie is : je kunt NU al beginnen als je NU ook besluit om er iets aan te gaan doen. (En het dus vervolgens ook gewoon te gaan doen).

Om nog duidelijker te maken wat ik bedoel, wil ik dit filmpje met je delen: de start van de verbouwing van mijn praktijk (deze week begonnen, joehoeeeeeee!!! ) :

Wat heeft dat er nou mee te maken, zul je misschien denken…

Nou precies dit…

Ik kon wel 100 dingen bedenken waarom ik mijn praktijk eigenlijk nog niet kon openen : website is nog niet 100% perfect zoals ik wil, ik heb een jong kind en een eigen bedrijf runnen is dan niet zo handig, ik heb nog geen eigen praktijkruimte, wat zal iedereen wel denken, en ga zo nog maar even door…

Maar weet je wat het is? Wanneer ik voorgenoemde redenen af kan strepen, dan komen er wel weer 5 nieuwe bij. En je zult altijd redenen kunnen vinden om iets niet te doen. Die ene, o zo belangrijke reden, om het WEL te doen is echter veel belangrijker: hier word ik gelukkig van!

Wat houdt jou nog tegen om vandaag te starten met doen waar jij gelukkig van wordt?

Laat het me weten in de comments onderaan dit bericht!

HMV Support - Loopbaan coaching - Rina Verstappen

Gratis E-book met 5 tips

Ben jij je huidige baan zat maar weet je niet wat je dan wél wilt? Ontvang gratis mijn E-book met 5 tips om uit te vinden welk werk bij je past.

Gratis
inspiratiesessie

Huidige baan echt helemaal zat, maar nul inspiratie over wat je dan wél bij je past? Maak kans op een gratis inspiratiesessie en ontvang 2 gouden tips!

Online loopbaantraining

Meld je hier aan voor mijn training: van nachtmerrie naar droombaan. Hierin leer ik je de de 5 stappen die je helpen uitvinden welk werk écht bij je past. Zodat je zelfverzekerd van carrière kunt switchen.