Het ‘van baan naar baas’- traject
Maak een vliegende start met je eigen bedrijf!

** Er geldt een klantenstop voor dit programma **

Herken je dit?

 • Je wilt graag een eigen bedrijf starten en hebt voor jezelf uitgevonden: ik wil werken op mijn voorwaarden, zélf de plannen bedenken en ik wil vrijheid! Je hebt ook al een idee waarin je precies wilt ondernemen.. Maar je hebt geen idéé waar of hoe je moet beginnen

 • Je wordt vaak overspoeld met gedachtes als ‘wie zit er nou op mij te wachten’, ‘er zijn er al zoveel van’, ‘straks vinden ze het niks wat ik doe’, ‘moet ik niet eerst tóch nog weer een opleiding gaan volgen?’ en ‘wie ben ik om hier geld voor te vragen’

 • Je vraagt jezelf af of een bedrijf wel weggelegd is voor jou. Stiekem durf je niet te geloven dat succesvol ondernemen haalbaar is voor je. Je vraagt jezelf af of het wel realistisch is om dit te te willen.. Zou je ooit écht geld kunnen verdienen met jouw plannen? Of blijft het ploeteren, interen op je spaarrekening en óók nog er bij beunen in loondienst? Dat zijn zaken waar jij je druk om maakt..

 • Je weet niet hoe je het financieel allemaal rond moet breien. Is je baan opzeggen een optie? Moet je meteen volle bak voor je onderneming gaan, ook al heb je nog nul zicht op (potentiële) klanten? Je bent jezelf continu aan het afvragen hoe je dit het beste aan kunt vliegen en hoe je hier een goed plan voor maakt..

 • Je voelt je overweldigd door wat er allemaal op je afkomt als je wilt gaan ondernemen of wanneer je net gestart bent. Er komt zoveel bij kijken! Dit zorgt ervoor dat je niet weet waar je mee moet beginnen en wat je ’s ochtends moet doen als je dag begint. Soms slaat het je helemaal lam

 • Je hebt eigenlijk geen idee hoe je aan klanten moet komen. Je moeder, beste vriendin en de buurvrouw zijn op de hoogte en zullen vast vol trots vertellen wat jij van plan bent met je bedrijf, maar je beseft óók: daar komt geen continue klantenstroom uit

 • Eigenlijk is wat je overall mist: sturing, richting en een concreet plan (oké, en een mentale cheerleader – want onzeker zijn en piekeren over jezelf, dat kun je als de beste!)

Kun jij alles afvinken wat hierboven staat?
Dan heb ik iets gaafs voor je!

Wat als?

 • Hoe zou het voor je zijn als je een concreet plan hebt, waar je minstens een jaar mee vooruit kunt? Zodat je precies weet wat je moet doen wanneer je werkdag ’s ochtends begint? Goed starten met je eigen bedrijf.

 • Hoe zou jij het vinden als je af kunt rekenen met de kronkels in je kop? Dat je jezelf niet langer tegen laat houden door gedachtes als ‘ik heb niks te brengen’ of ‘niemand zit op mij te wachten’. Dat je vol gas kunt gaan voor wat je wilt, ondanks de onzekerheden waar je mee kampt

 • Wat als je weet hoe je jouw bedrijf (of bedrijfsidee) succesvol kunt maken? Hoe zou het voor je zijn om precies te weten welke stappen je moet ondernemen om ook daadwerkelijk geld te gaan verdienen met je onderneming?

 • Hoe zou jij het vinden om een plan te hebben wat er voor zorgt dat je niet meteen in de financiële stress komt? Want hallo, de hypotheek/huur, boodschappen en overige vaste lasten moeten wel gewoon betaald worden. En let’s face it: geen zicht op inkomen = stressvol

 • Hoe zou je het vinden als je zou weten wat het begin is, wat stap 2 is en wat je vervolgens bij stap 3 moet doen? Zodat een bedrijf runnen (weer) overzichtelijk voor je wordt en je het niet langer Spaans benauwd krijgt van alles wat er op je afkomt. Hoe zou je het vinden om alles wat je moet doen in een concreet, praktisch en haalbaar plan te gieten? Zodat je energie krijgt van wat je moet gaan doen, in plaats van dat je er tegenop ziet

 • Wat als je precies weet hoe je aan klanten moet komen en ontdekt dat dit helemaal niet zo moeilijk is als je dacht?

 • Hoe zou het voor je zijn als je precies weet wie jij bent (als persoon en als ondernemer) en wat voor type bedrijf daarbij past? Zodat we je bedrijf exact kunnen inrichten op een manier die bij jou past. En zodat je ook gaat werken met de mensen waar jij super veel energie van krijgt!

Build your own dreams or someone else will hire you to build theirs

Ik geloof dat super fijn werken voor IE-DE-REEN is weggelegd.
Vind je ‘het’ niet in een baan in loondienst?
Dan creëer je je droombaan toch gewoon zelf? Op jouw voorwaarden, precies op de manier zoals jij het wilt.

Ondernemen lijkt vaak super ingewikkeld, vooral wanneer je nét begint. Je maakt je zorgen om zaken als ‘geld verdienen’ en twijfelt met regelmaat of het wel haalbaar is: een goed salaris verdienen uit je bedrijf. Er komt zoveel op je af en er is mega veel informatie online te vinden. Dat maakt dat sommige (soon to be) ondernemers compleet overweldigd raken. En ja, daar haken ook veel mensen op af.
Super jammer als je het mij vraagt!

Ik geloof namelijk dat ondernemen bij uitstek een manier is om het (werk-)leven te creëren wat 100% aansluit bij jou. Het is niet voor niks dat ik zelf mijn eigen bedrijf ben gestart. En ook veel van mijn klanten die eerst een loopbaantraject bij me volgden, komen tot de conclusie dat ze willen gaan ondernemen en starten hun eigen bedrijf. Daarnaast heb ik vanaf de eerste maand dat ik ben gestart met mijn bedrijf, áltijd een omzet gedraaid waarbij ik mezelf een fijn salaris uit kan keren. Ik heb nog nooit een maand gehad dat ik dacht: ‘en nou lukt het even niet om mezelf loon uit te betalen, meid!‘. En ik onderneem nu al sinds januari 2017. Dan gaat er vast ergens iets goed 😏

Ook al lijkt het in het begin vaak super ingewikkeld, zo’n bedrijf starten…?
Als je weet wat je moet doen, wanneer je welke acties moet ondernemen en waar je je op moet focussen, dan is het voor jou ook mogelijk om je droombedrijf te creëren.

Oók jij kunt leren hoe je een succesvol bedrijf bouwt, waarmee je binnen no-time een salaris verdient wat jij graag wilt.

Daarom heb ik dan ook het ‘van baan naar baas’- traject ontwikkeld.
In dit programma help ik je in 3 maanden met een KEI sterk plan voor je bedrijf, zodat je een vliegende start kunt maken (zelfverzekerd en helemaal afgestemd op wie jij bent en hoe jij wilt werken). We gaan er voor zorgen dat jouw kwaliteiten optimaal aan bod komen, zodat je super lekker kunt werken en de allerleukste klanten aantrekt.

Je leert alles wat ik zélf ook heb geleerd met betrekking tot het bouwen van je bedrijf. En niet alleen qua strategie, (website)teksten en op andere praktische vlakken. Maar óók op het gebied van mindset! Ik ben en blijf tenslotte een therapeut. Bij het succesvol van baan naar baas gaan, hoort óók een gezonde (zelfverzekerde) mindset. Sterker nog: dit vormt de basis voor het slagen van jouw bedrijf. Wanneer je niet aan de slag gaat (en blijft gaan!) met jouw gedachtes & obstakels, loop je dikke kans dat je bedrijf nooit van de grond komt. Dan zal ondernemen als een struggle voelen.

Het is niet voor niets zo dat een heel groot aantal van de startende ZZP-ers binnen vijf jaar weer stopt met hun onderneming.

If you are waiting for a sign…
…this is it

Jij voelt aan alles dat je er klaar voor bent: een eigen bedrijf starten is iets waarvan je misschien nooit had gedacht dat je dat zou gaan doen. Maar nu voel je dat je jouw carrière in wilt richten op jouw voorwaarden, exact hoe jij het wilt en hoe het bij jou past. Je wilt niet meer afhankelijk zijn van een baas of organisatie die alles voor jou bepaalt. Jij wil het gaan doen op jouw manier! En je voelt tot in je tenen dat je er klaar voor bent.

Ondanks dat je super veel zin hebt om dit nieuwe avontuur aan te gaan, voel je je ook nog onzeker. Sterker nog: je schijt af en toe in je broek, zo spannend vind je het! Maar jouw drive om een leven en carrière te creëren op jouw voorwaarden en om te gaan doen waar écht je hart ligt, is vele malen groter dan de angst om te springen.

Je hebt zin (en energie!) om van start te gaan. Je wilt echter wel het júiste doen en niet overweldigd raken. Dit wil je graag doen onder begeleiding. Zodat je kunt gaan voor in één keer goed en niet binnen afzienbare tijd je ondernemersdroom weer op moet geven. En omdat je op internet al super veel informatie hebt gevonden, maar daardoor alleen maar verward raakt (de één zegt dit, de ander beweert dat, wat moet ik nou doen?), lijkt het je fijn om 1 aanspreekpunt te hebben. Iemand die jou stap voor stap begeleidt, samen met jou een (behapbaar) plan maakt, iemand die je coacht en aanmoedigt en je voorziet van de nodige feedback.

Meet the coach: dit is mijn verhaal!

Eind 2013 gebeurde er iets wat later het startschot bleek voor een aantal veranderingen in mijn leven. Ik kreeg een burn-out.
Klinkt alsof ik een cadeautje kreeg, niet?
Nouuu…. dat voelde op dat moment ECHT NIET zo.

Terugblikkend op die periode, heeft het me echter veel gebracht.

Mijn ondernemersavontuur begon in 2017. Nadat ik me éérst zelf door een loopbaancoach had laten coachen.
Tijdens dat traject met die coach, kreeg ik op een rijtje wat ik moest doen, hoe ik dat moest doen en in welke volgorde.
Ik was op dat moment nog in loondienst en daar had ik het niet naar mijn zin. Zo had ik erg veel last van de stroperigheid en bureaucratie binnen die organisatie (ik hou van actie en ben snel!). En ook mijn creativiteit kon ik nou niet bepaald kwijt (ik deed juridisch werk en was vooral bezig met de wet en regeltjes).

Ik kon natuurlijk wel blijven afgeven op mijn werkgever en de organisatie waar ik voor werkte.. Dat zou echter niets gaan veranderen.
Mijn coach liet me inzien dat er daarom wel wat gesleuteld mocht worden aan mijn mindset.
Zo leerde ik het heft in eigen handen nemen. Ik koos er voor om zélf de verantwoordelijkheid te pakken en aan het stuur te gaan staan.
En dus maakte ik een plan om mijn eigen bedrijf te beginnen. Zodat ik mijn carrière in kon gaan richten precies zoals ik wilde en zodat ik kon gaan doen waar ik écht super goed in ben en waarin ik al mijn talenten kwijt kan.

Sinds ik dáár mee aan de slag ben gegaan en me ben gaan richten op mijn doel: het starten van een eigen bedrijf en gaan doen wat ik fantastisch vind om te doen? Sindsdien zijn er zoveel mooie dingen (en mensen!) op mijn pad gekomen.
Nu run ik een succesvol bedrijf waarin ik vrouwen help om het maximale uit hun carrière te halen en voor 100% te gaan voor waar hun hart ligt.
Ik heb nooit meer het gevoel dat ik aan het werk ben, want ik doet iets waar ik goed in ben EN wat ik ontzettend lekker vind om te doen.

Dát wil ik jou ook graag leren.

‘Start Late.
Start over. 
Start scared.
Start again.
Just start!!’

~ Mel Robbins

Wat leer je in het ‘van baan naar baas’- traject?

In het van baan naar baas’-traject word je 3 maanden intensief door mij begeleid om jezelf en jouw bedrijf(sidee) te laten groeien. We gaan een goede fundering leggen voor jouw bedrijf. En we maken een praktisch, concreet en haalbaar plan, zodat je een vliegende start kunt maken als ondernemer.

Praktisch gezien ziet dat er zo uit:

✅ Je hebt 3 maanden lang intensief contact met mij. Ik leer je alles over je mindset (en hoe je deze kunt beïnvloeden), over jouw kwaliteiten, over je valkuilen, uitdagingen en ontwikkelpunten (en hoe je deze kunt omarmen – en verkopen!). We pluizen samen uit met wat voor soort klanten je het allerliefst wilt werken (en hoe je deze aantrekt). Hoe je een productaanbod of diensten creëert waar je blij van wordt en welke naadloos aansluiten op jouw kwaliteiten. We gaan goede websiteteksten schrijven. Ik leer je hoe je klanten kunt werven en hoe je een goed salesgesprek voert. En tot slot leer ik je een systeem aanbrengen in jouw bedrijf, zodat alles vlotjes (en gestructureerd) verloopt en je niet elke keer opnieuw het wiel uit hoeft te vinden. Ik wil niet beweren dat ondernemen moeiteloos wordt, maar met dit systeem zul je wel werken vanuit een lekkere flow.

✅ Je krijgt toegang tot mijn online omgeving waarin je alle informatie vindt over het vormgeven van jouw bedrijf.

✅ We starten het traject met een 1-op-1 kick-off van 1,5 uur (online via Zoom, of offline in mijn praktijk), waarin we jouw doelen voor de komende 3 maanden vaststellen. We stellen samen vast wat bij jou extra aandacht nodig heeft de komende tijd (zodat het traject ook helemaal aansluit bij jouw behoeften).

✅ Na de kick-off mag je gedurende de 3 maanden van ons traject samen, nog 5 sessies van 45 minuten inplannen. De sessies vinden plaats via Zoom (online) of in mijn praktijk (in Someren) – net wat jij fijn vindt.

✅ Daarnaast mag je al je teksten, vragen, dingen waar je mee zit of zaken die je door mij na wilt laten kijken naar mij mailen zo lang ons traject samen loopt! Ik geef je overal feedback op, zodat je meteen weer door kunt met implementeren.

✅ Na deze 3 maanden samenwerken sluiten we ons traject af, maar je behoudt nog twee jaar lang toegang tot de online omgeving.

Na het ‘van baan naar baas’- traject heb jij:

 • Een super concreet en praktisch plan waar je nog máánden mee vooruit kunt. Zodat je elke dag exact weet wat je moet doen, niet meer overweldigd raakt door alles wat er op je afkomt. Nee, je hebt een systeem gecreëerd wat werkt voor jou en past bij jouw ideale manier van werken & leven

 • Laat je je niet meer tegenhouden door de kronkels in je kop. We zijn namelijk aan de slag gegaan met jouw beren op de weg. Denk aan beren als ‘wie zit er nou op mij te wachten’, ‘er zijn al zoveel […], voeg ik wel iets toe met mijn bedrijf?’ en  ‘ben ik wel goed genoeg, wie ben ik om hier geld voor te vragen?’ Je zult zelf namelijk wel snappen dat, wanneer je niks doet met deze gedachtes, je bedrijf nooit echt van de grond zal komen

 • Zicht op waar te beginnen, wat de volgende stap is, en zo verder. Dit betekent: meer energie, minder moe, meer focus en met plezier aan je werkdag beginnen. Je hebt een stevig fundament gecreëerd, de koers bepaald en je weet welke kant je op wilt en wat je daarvoor moet doen. Dat werkt zó ontzettend lekker!

 • Weet je precies hoe je aan klanten moet komen en waar je de klanten vindt waar jij graag mee zou willen werken. Want als je je eigen bedrijf begint, wil dat niet zeggen dat je iedereen maar moet helpen. Het werkt pas écht fijn als je werkt met klanten waar je energie van krijgt. Ik zei toch al dat we een bedrijf gingen neerzetten dat helemaal aan jouw voorwaarden voldoet? 😉

 • Kiezen we de dingen uit die jij leuk vindt om te doen, waar je goed in bent en richten we het ook nog zó in dat je je bedrijf er succesvol mee kunt maken. En er dus een heel fijn inkomen mee kunt verdienen. Want laten we eerlijk wezen: we bouwen aan je bedrijf, niet aan je hobby.

Investering

Op nummer één staat dat dit traject een investering vraagt in tijd en ruimte: In je agenda en in je hoofd. Het vraagt actie van jou.

Want: dit traject werkt, zolang jij er aan werkt.
En niet voor 40%, niet voor 50%, maar met 100% inzet.

De financiële investering in dit traject bedraagt € 1.997,00 exclusief BTW.
Dit bedrag is ook in 3 termijnen van € 690,00 exclusief BTW te voldoen.

Zij gingen je voor!

Wat voor mij de doorslag gaf om me te laten coachen door Rina?
Rina is een fijn persoon en ik had het gevoel dat zij mij op een motiverende en positieve manier zou kunnen helpen. Het grootste probleem in mijn bedrijf vóór ik me door haar liet coachen, was structuur en de vraag: hoe ga ik groeien? Naar aanleiding van het volgen van de training kwam ik tot het inzicht dat structuur aanbrengen niet moeilijk hoeft te zijn. Ook heb ik nu inzichten in mezelf en inzicht in prioriteiten. Ik beveel anderen deze training aan, omdat Rina een enthousiast persoon is die verstand heeft van zaken. Ik heb een erg leuke en interessante coaching gehad. Ik heb goede handvatten gekregen om een aantal grote stappen in de goede richting van een goede toekomst voor mijn bedrijf te zetten. De training die ik heb gevolgd bij Rina krijgt van mij een 9!

Orthomoleculair Diëtistenpraktijk Shirley Brouwers (www.shirleybrouwers.nl)

In deze podcast aflevering interview ik Maartje van Dijk. Eerst volgde ze het het Carrière-Keuze-Traject, mijn loopbaantraject voor carrièreswitchers. Ze voelde namelijk al een tijdje: er zit MEER in mijn carrière, maar kon er niet zo goed de vinger op leggen welke kant ze nou op wilde. Tijdens haar zwangerschapsverlof hakte ze de knoop door en stapte ze in mijn loopbaantraject.

In dat traject vonden we samen uit waar ze nou écht gelukkig van wordt, hoe haar lievelingsleven eruit ziet, wat ‘fijn werken’ voor haar betekent en wat haar van nature super goed af gaat. Ze plaatste vervolgens de stip op de horizon en startte haar eigen praktijk als kindercoach. Binnen no-time was ze haar eerste klanten aan het helpen.

In dit interview deelt ze haar grootste lessen & successen en geeft ze tips voor zowel de carrièreswitcher als de startende ondernemer.
Klik hier om de podcast te beluisteren.

~ Podcast met Maartje van Dijk, Praktijk Geluk Kindercoaching

Ik heb me aangemeld voor deze training, omdat ik Rina ken en vertrouw. En omdat ik heel graag wil beginnen met mijn bedrijf en voelde dat het niet vanzelf / zelfstandig gaat. Het grootste probleem in mijn bedrijf (vóór ik coaching van Rina kreeg) was: het beginnen, misschien ook wel het geven van een plek in mijn week / leven. En het ‘vermarkten’. Mijn grootste inzicht naar aanleiding van de coaching is dat ik nu weet hoe ik bepaal wat ik wil verdienen. En hoe dat kan helpen om te weten wat me te doen staat. Wat ook een inzicht voor mij was, is hoe ik mag aansluiten op kernkwaliteiten. Dat wist ik onbewust, maar kan ik nu beter op sturen. Ik kan anderen een traject bij Rina adviseren, omdat Rina weet waar ze het over heeft. Ze stemt af en werkt helder, met de diepgang én de duidelijkheid die nodig is om geraakt en in beweging te komen. En – dat klinkt oppervlakkiger dan het is – ook omdat het gezellig en fijn is! Ik geef de  coaching die ik bij Rina heb gevolgd een 9.

~ Sanne

De duidelijke uitleg vooraf en het persoonlijke contact met Rina hebben mij overtuigd om deel te nemen aan deze trainingsdag. De stap nemen om mijn droom nu eindelijk eens waar te maken, dat was het grootste probleem vóór ik deelnam aan de training. Door het volgen van de training bij Rina heb ik inzicht gekregen in mijzelf als persoon en als ondernemer. En daarbij heb ik een beter beeld van wat ondernemen in gaat houden voor mij. Ik beveel deze training aan, omdat Rina al snel een helder beeld had van mij en de plannen die er lagen. En omdat ze op een super enthousiaste manier hier serieus naar kan kijken en mij inzichten heeft gegeven. Ook heeft ze me kunnen motiveren daar iets mee te gaan doen. Ik had een duw nodig in de goeie richting en die heeft Rina me gegeven. Ik geef deze training een 9!

~ Ingrid

Mijn drive om te willen beginnen, maar de onzekerheid die me in de weg staat (STOND!) hebben voor mij de doorslag gegeven om me door jou te laten coachen. Jouw enthousiasme heeft me geprikkeld om de training te doen. Het grootste probleem in mijn bedrijf was vooral alles waar ik tegenaan liep met de opstart, mijn onzekerheid om mezelf te tonen en mezelf op waarde weten te schatten.
Mijn grootste inzicht naar aanleiding van onze coaching samen is: wat mijn missie is, wie mijn doelgroep is en mijn waarde.
Jouw enthousiasme en doortastendheid/pro-activiteit werken heel aanstekelijk. Daarbij weet jij op leuke, humoristische doch indringende wijze beren van de weg te schieten. Ofwel onredelijke gedachten in het juiste perspectief te plaatsen.
De training is goed opgebouwd, er zit een logische structuur in en is daardoor heel fijn uitvoerbaar en helpt je echt van stap tot stap naar je einddoel. Je leert jezelf als ondernemer goed kennen.
Ik geef deze training een 9.

~ Suzan Slingenbergh

Ik besloot om fulltime zelfstandig ondernemer te worden, en wilde een plan hebben waar ik aan kon werken de komende periode. Ik ben iemand die graag planmatig te werk gaat.. En niet zomaar als een kip zonder kop wat doet. Dit is de reden waarom ik de training van Rina wilde volgen. De basis van mijn bedrijf stond, maar om nu echt focus aan te brengen vond ik lastig. Durf ik wel te kiezen voor een bepaalde doelgroep? Dat waren mijn grootste uitdagingen vóór ik deelnam aan de training. Inmiddels durf ik die keuzes te maken! Mijn grootste inzichten n.a.v. de training hebben te maken met hoe je communiceert – via je social media bijvoorbeeld. Ik zou de training bij Rina zeker aanbevelen bij andere ondernemers! Ik vind dat ondernemen niet alleen investeren in je onderneming is, maar ook in jezelf. Je wilt jezelf continue blijven verbeteren/uitdagen. En in mijn geval, een vliegende start voor CarmenS. Ik geef de training die ik gevolgd heb bij Rina een 8.

~ Carmen, eigenaresse van CarmenS interieurontwerp

Fijn, weer nieuwe energie! Ik -als startend ondernemer nog volop in de onderzoeksfase- heb gesproken met Rina over hoe de focus te bepalen van mijn dienstverlening (en dus ook mijn eigen sales en marketing). En vooral… keuzes te maken.
Rina maakt spannend iets minder spannend en leuk nog leuker! Nuchter, goed luisterend en directe feedback is wat je kan verwachten en wat mij heeft geholpen in de mindset “ga maar doen”. Het hoeft niet in een keer 200% goed en we kunnen onderweg altijd bijsturen.

Rina gebruikt haar coachingstechnieken subtiel maar treffend. Het heeft mij doen inzien dat het één het ander niet uitsluit en iedere keuze een dynamisch karakter heeft. Ik ga niet te lang stilstaan bij “de verpakking en het verhaal” en de optie die voor mij nu als beste voelt verder uitwerken! Dank je wel.

– Eelke van der Heijden – werkvoortien.nl

Ik heb bij Rina coaching voor startende ondernemers gevolgd. Als ondernemer komt er veel op je pad. Hierdoor wist ik niet meer wat ik nu moest doen, waardoor er niks gebeurde. Rina liet mij zien wat ik moest doen en wanneer. Hierdoor kon ik eindelijk echt beginnen aan mijn onderneming, mijn eigen praktijk. Ik weet nu wat mijn valkuilen zijn, maar ook wat mijn kracht is. Elke week werk ik aan mijn site met de tips van Rina. Neem gerust een kijkje op mijn site: www.praktijkdaphne.nl. Ik raad alle gesprekken met Rina zeker aan! Ze is een energieke en behulpzame vrouw die klaarstaat om je te helpen

~ Daphne Robben, vaktherapeut beeldend bij praktijk Daphne

Ik wilde graag een eigen bedrijf starten en mijn grootste probleem vóórdat ik een sparsessie bij Rina deed, was het stemmetje in mijn hoofd.. Die telkens met heel veel “maar” kwam. Daardoor kreeg ik vele vraagtekens erbij: ‘ik ben er één van de zovele en waarom zou ik goed genoeg zijn?’ Ook een probleem was, dat ik niet wist waar te beginnen. Ik vroeg me af: zijn er goede of slechte volgordes?
Mijn grootste inzicht na de sessie met Rina, is dat ik zeker goed genoeg ben en dat ik niets te verliezen heb! Als ik het niet probeer weet ik zeker dat ik niet slaag. Dan zal mijn droom altijd een droom blijven. En dat is echt zonde. Rina heeft me zoveel tips gegeven op gebied van start, KVK, branding, boekhouden, kleine stapjes zetten. We hebben meteen 3 actiepunten kunnen afspreken en doordat ze vastliggen, hield ik me eraan!

Ik beveel anderen een sessie met Rina aan, omdat je met haar zo’n heerlijk en eerlijk gesprek hebt! Het is gezellig en geeft je echt POWER! Je wilt meteen aan de slag met je bedrijf. Ik zelf had van te voren geen vragen, omdat ik gewoon niet wist waar te beginnen… Uiteindelijk heb ik 4 A4tjes volgeschreven….. met zoveel waardevolle tips! En deze vrouw geeft je zoveel zelfvertrouwen. Ondertussen heb ik contacten met goede leveranciers, heb ik een bruikbaar logo, zijn mijn Insta en Facebook steeds beter up to date. Ook heb ik een afspraak met de boekhouder en een afspraak met de KVK!! Vanaf medio dit jaar heb ik een bedrijf!

– Inge van Pinxten || JUTE kids & more

Voor wie is het geschikt

Het ‘van baan naar baas’- traject is geschikt voor dienstverlenende startende ondernemers.
Bijvoorbeeld: coaches, fotografen, juristen, interieurstylisten, websitebouwers, Virtual Assistents, etc.
Twijfel je of dit traject geschikt is voor jou? Neem dan even contact met me op!

Wat verder belangrijk is, is dat je al (zo goed als) zeker weet dat je wilt gaan ondernemen. En wat je dan ongeveer wilt gaan doen.
Het is géén geschikte training wanneer je twijfelt tussen ondernemerschap en in loondienst blijven (omdat we al concreet aan de slag gaan met een plan voor je (toekomstige) bedrijf).

Het is ook geen geschikte training voor je, wanneer je wel zou willen ondernemen maar echt nog totáál géén idee hebt waarin precies.

Mocht je twijfelen of (nog) niet weten waarin je wilt ondernemen, stuur me dan een berichtje, dan denk ik met je mee.
Wat je ook kunt doen, is mijn online training ‘van nachtmerrie naar droombaan’ volgen (je kunt ‘em voor € 49,00 aanschaffen).
Deze training kan je helpen uitvinden of je op de goede weg zit.

Deelnemerswaarschuwing

Nog een kleine deelnemerswaarschuwing: ik hou van actie en ben snel. Daar moet je zelf ook van houden. Om alles aan bod te laten komen wat op het programma staat en om écht in beweging te komen, moet dat ook wel. Verder ben ik direct en draai niet om de brij heen. Dat heeft ook alles te maken met efficiëntie en het zo goed mogelijk neerzetten van een prachtig plan in drie maanden. Maar alles vanuit liefde en omdat ik het állerbeste resultaat met je wil behalen.

Ik geef je tijdens dit traject ALLES om een succesvol bedrijf te starten waarmee je een goed inkomen kunt verdienen.

Al mijn kennis die ik de afgelopen jaren heb verzameld (in mijn opleiding tot therapeut, uit mijn eigen ervaringen als ondernemer, uit online marketing trainingen, uit de coachtrajecten die ik zelf volg, uit ervaringen met klanten), komt samen in deze training.

Maar uiteindelijk zul je het wel écht zelf moeten gaan doen: het toepassen van deze kennis op jouw situatie. Uiteraard moedig ik je daarbij aan als een ware cheerleader 😁🤸‍♀️🙌, want ook daarvan weet ik uit eigen ervaring hoe fijn dat is!

Dit is op mijn lijf geschreven!

If you’re not changing it, you’re choosing it

Ik hoop oprecht dat je nu niet in de valkuil stapt van ‘zelf aanmodderen, uitstellen en opgeven’.
Verspil jouw talent niet, er zitten namelijk super veel mensen te wachten op jouw hulp en jouw dienst!
Het zou jammer zijn als je bij die groep ondernemers gaat horen, die binnen 5 jaar weer stopt met hun bedrijf.

Hoe ik weet dat dit risico’s zijn?
Ik was er zelf ook zo eentje! Ik ben dan wel niet gestopt, maar ik heb óók eerst zelf aangemodderd en uitgesteld.
En ik zie het bij veel startende ondernemers gebeuren..

Ik was iemand van ‘geen hulp zoeken’, alles zelf willen doen en niet aan de slag gaan met mijn eigen obstakels en mindset.
Dat zorgde ervoor dat het de eerste periode nou niet bepaald storm liep in mijn praktijk.
Zo jammer!
Maar achteraf is altijd makkelijk praten…
Gelukkig weet ik inmiddels beter en laat ik me sindsdien telkens coachen. Op het gebied van mijn mindset (als ik zélf niet lekker in mijn vel zit, groeit mijn bedrijf namelijk ook niet). En op het gebied van strategie.

Ik deel hieronder graag twee ‘checks’ die je bij jezelf kunt doen. Dan hoef jij de fouten die ik destijds gemaakt heb, niet te maken:

check 1: je hebt al heel veel informatie verzameld (hallo, dokter Google!), maar hebt (misschien wel juist daardoor) geen idee meer wat je moet doen en in welke volgorde

Zo kun je er bijvoorbeeld de vinger niet op leggen wát het nou precies is wat jou nog tegenhoudt.
Laat staan hoe je er dóór kunt breken.

En ergens is het óók heel logisch dat je er zélf niet de vinger op kan leggen wat het nou precies is wat je tegenhoudt. Je hebt wel een vermoeden, maar écht goed onderzoek doen: dat lukt je gewoon niet. Dat is heel normaal, we praten vaak niet voor niks over ‘blinde vlekken’. Ik kan dan ook al mijn kennis hierover online met je delen, de crux zit ‘em hier vaak toch écht in het gesprek.

Daarom is het ook zo fijn en waardevol om het sámen te doen. Met iemand die je een spiegel voorhoudt en de juiste vragen aan je stelt. En iemand die wéét waar je tegenaan loopt tijdens het bouwen van je bedrijf, maar die je aan blijft moedigen (ondanks je eigen twijfels!) in plaats van dingen uit je hoofd gaat praten (wat je mensen uit je omgeving vaak geneigd zijn te doen – met alle goede bedoelingen overigens).

Ook weet ik uit ervaring hoe lastig het is om je te focussen. Zo had ik toen ik net begon met mijn praktijk 3 doelgroepen waar ik me op richtte. Dat was niet echt handig. Ik vond het lastig om keuzes te maken en dus koos ik niks. Wat resulteerde in een vrij lege agenda. Lekker al die vrije tijd, maar ik leefde niet mijn droom om zoveel mogelijk mensen verder te helpen in hun carrière. En stiekem hád ik ook helemaal geen vrije tijd, want ik was als een kip zonder kop aan het bloggen, Facebooken, filmpjes aan het opnemen. Deed heel veel en van van alles wat, maar daardoor liep ik soms helemaal over. Dat moest anders en daarom liet ik me coachen. Wat een verademing! Vanaf toen kreeg ik structuur in mijn bedrijf, kon ik (zelfverzekerd en vol vertrouwen) zaken los gaan laten en had alles wat ik deed een doel.

Daarom maken we in mijn traject samen een plan. We zetten die stip op de horizon, bepalen welke acties je daarvoor wilt ondernemen en ik ga je een aantal goed werkende manieren leren om ook daadwerkelijk klanten te krijgen. En we gaan dat doen op een manier die bij jou past.

Check 2: Je wéét wel dat je iets moet veranderen, maar op de één of andere manier komt het niet tot actie

Je hebt al een aantal E-books gedownload, webinars gevolgd, heel veel Pinterest artikelen opgeslagen, of boeken besteld. En alles zit in je hoofd opgeslagen, in het mapje ‘moet ik echt eens iets mee doen‘. Maar op de één of andere manier komt de klad er elke keer in. Dit gebeurt je mogelijk wel vaker als je aan iets nieuws begint. Dan begin je volle bak enthousiasme, maar onderweg gaat er iets mis.

Excuse my french, maar dan heb je gewoon een (liefdevolle!) schop onder je kont nodig!

Dat klinkt onaardiger dan ik het bedoel.

Want ik weet wel waar het vaak vandaan komt. Angst om te falen, overweldigd zijn door alle informatie die op je pad is gekomen en jezelf daardoor lam laten slaan, het antwoord niet kunnen vinden op sommige vraagstukken en dan maar helemaal stoppen.

Júist dan is het fijn om een persoonlijke cheerleader aan de zijlijn te hebben. Iemand die met je meedenkt, meekijkt en de juiste vragen stelt om jou in de actiestand te zetten.

Let wel: ik ben geen tovenaar en uiteindelijk zul je het écht zelf moeten gaan doen.

Maar hoe fijn zou het dan zijn als je gedurende 3 maanden iemand tot je beschikking hebt waar je álles aan kunt voorleggen, waar je ál je onzekerheden mee kunt bespreken? Iemand die in jou gelooft, die jou al verder ziet dan waar jij jezelf ziet en die jou ook aan zal moedigen om er alles uit te halen wat er in zit!

Veel gestelde vragen

Ik ga graag voor resultaat en dat bereik je in mijn optiek meestal niet met 1 korte sessie. Dit is de reden waarom ik geloof in mijn totaal pakket. Mijn cliënten zijn mijn visitekaartje, mijn ambassadeurs. En dat bereik ik door concrete resultaten met ze te boeken, te slagen en niet door halfbakken werk af te leveren. Als ik ergens aan begin, dan doe ik het ook goed. Zo sta ik ook in het aanbieden van mijn trajecten.

Het enige waar ik losse sessies in aanbied, zijn mijn therapiesessies

Investeren is áltijd spannend. Misschien vraag je je af of het je geld wel waard is. Wat nou als het je niet het gewenste resultaat oplevert? Of misschien vraag jij je af of je zélf wel deze investering waard bent…?
Ik stel mezelf altijd twee hele belangrijke vragen als ik een investering doe:

 1. Wat kost het me als ik doorga zoals ik nu bezig ben?
 2. Wat levert het me op als ik op deze manier in mezelf investeer?

Woon je niet bij mij in de buurt, geen probleem! Ik heb ook iemand geholpen uit Heerhugowaard. Dat is 183 KM enkele reis hier vandaan. Gaat het gewoon live, maar dan online. Ik gebruik daarvoor het online conferentieprogramma ‘ZOOM’. No problem! Afstand is voor mij een relatief begrip. Op deze manier wil ik het programma voor iedereen toegankelijk maken.

Het programma bevat maximaal 6 gesprekken, welke je in kunt plannen in een tijdsbestek van 3 maanden. Je krijgt (online) toegang tot mijn agenda, waarin je vervolgens zelf je sessies kunt plannen. Daarnaast bevat het programma online modules die je in je eigen tijd kunt volgen. Je houdt twee jaar lang toegang tot de online omgeving.

Nee. En daar wil ik heel duidelijk in zijn. Alleen de mensen die, ondanks de gevoelens van onzekerheid, tóch bereid zijn om dingen anders te gaan doen, om veranderingen aan te gaan brengen, zullen écht iets hebben aan dit traject. Ik doe er vervolgens alles aan om jou zo goed mogelijk hierin te coachen.

Alléén inzichten verkrijgen en kennis vergaren, en deze vervolgens op de plank laten liggen, leiden niet tot daadwerkelijke verandering (het opstarten van je bedrijf). Hierbij komt jouw inzet om de hoek kijken: ben jij bereid om alle verkregen inzichten en kennis (met mijn hulp) daadwerkelijk toe te gaan passen?

Omdat ik kwaliteit, veiligheid en vertrouwen erg belangrijk vind, sta ik ingeschreven in het register VPMW (Vakgroep Psychosociaal en Maatschappelijk Werk) bij beroepsvereniging de NFG.

Om toegelaten te worden tot het register VPMW dien je minimaal een menswetenschappelijke vooropleiding op HBO-niveau te hebben afgerond. Daarnaast dien je aanvullend een complementaire opleiding op minimaal HBO-niveau te hebben afgerond.
Ik voldoe aan deze voorwaarden omdat ik afgestudeerd ben als Pedagoog. Daarnaast heb ik de complementaire 4-jarige opleiding tot Psychosociaal Therapeut afgerond. Ook wordt door de NFG onder andere van mij verwacht dat ik bij- en nascholing volg en deelneem aan super- en/of intervisie.

Ook investeer ik zelf super veel in bijvoorbeeld: marketingtrainingen, businesscoaching, maar ook op het gebied van mindset. Ik investeer daar in de eerste plaats in om zelf te groeien (als mens, maar ook met mijn bedrijf). En daarnaast om alle kennis ook weer door te geven aan mijn klanten.

Dit programma bevat alle ingrediënten om ervoor te zorgen dat jij succesvol van baan naar baas kunt gaan. Ik doe geen loze beloftes, dit systeem werkt. Het heeft ervoor gezorgd dat ik zelf succesvol mijn droombedrijf run. En het werkte niet alleen voor mij, maar ook voor mijn cliënten.

Het ‘van baan naar baas’-traject werkt.
Als jij maar werkt en bereid bent om te doen wat je moet doen.

Ja, dat is mogelijk.
De termijnbedragen staan vermeld onder het kopje ‘investering’.
Mocht je er nog vragen over hebben? Dan kun je me altijd even mailen!
info@hmvsupport.nl

Ik krijg wel eens mails van mensen die twijfelen. En dat mag, geen enkel probleem. Ik stap zelf ook niet altijd ‘zomaar’ in een cursus of training. Vaak komt de twijfel voort uit onduidelijkheid, stuur me dan gerust een mail met je vraag.

Soms komt de twijfel voort uit angst en natuurlijk vraag ik dan ‘angst waarvoor?’.

En ik begrijp het helemaal hoor… Investeren in jezelf is eng.. Maar toch geloof ik dat het zich altijd terugbetaalt. Neem alle informatie op deze pagina nog eens goed door en probeer heel eerlijk naar jezelf te kijken en jezelf de vraag te stellen:

´Is dit wat ik nodig heb op dit moment?’

Het grootste risico dat je loopt is namelijk dat je een vliegende start maakt met je bedrijf en een carrière realiseert waar je je happy in voelt.

Toen ik zelf instapte in het programma van mijn coach, deed ik dat ook met de nodige bibbers! Want het was toch best veel geld…. Maar ik vind het zo fijn om te leren van iemand die ‘de weg al voor mij heeft vrijgemaakt’ en precies weet waar ik doorheen ga en wat slim is om te doen en wat juist niet! En zij is niet de eerste coach waarin ik heb geïnvesteerd. Mijn eerste coach heeft me geholpen bij het neerzetten van een goede en stevige basis van mijn bedrijf. En ik investeer ook in coaching (bijvoorbeeld hypnose) op mentaal gebied, want ook ik loop soms tegen bepaalde dingen aan.

Ik wist echter bij alle investeringen die ik tot nu toe gedaan heb, dat er eigenlijk geen andere optie was dan het aan te gaan. Want de angst om mijn droom kwijt te raken, of niet meer alles te kunnen behappen in mijn bedrijf, was voor mij veel erger!

Zelf ondervind ik ook nog regelmatig angst. Ik ben net een mens 😉. Ik laat me er alleen niet meer door tegenhouden. ‘Met volle angst vooruit’ is zo’n super mooie quote die ik laatst tegenkwam op social media (hij is van ‘Lief Leven’ geloof ik). En daar ga ik ook voor!

Dus, wat is groter: je angst om te blijven staan of je angst om te springen?

Er zijn ook een aantal redenen om het beter niet te doen (een coachtraject volgen bij mij). Ik som ze hieronder voor je op:

 • Als je ergens voelt dat je graag wilt, maar je blokkeert volledig door de gedachte dat je 3 maanden aan de bak moet en daar een investering voor moet doen. Gezonde spanning is goed, maar het moet je niet blokkeren
 • Als je bij alles wat je net gelezen hebt op deze pagina denkt ‘ja maar…’. Als je ZO veel beren op de weg ziet, dat we tijdens het traject alleen maar bezig zullen zijn met werken aan jouw zelfvertrouwen en ik je steeds weer moet overtuigen dat dit écht voor jou is? Dan kun je het beter niet doen..
 • Als je nét thuis zit met een burn-out.
  Zit je in het begin van dit proces, dan ben je meestal gebaat bij energieherstel, onderzoek naar hoe het zo ver heeft kunnen komen, het (opnieuw) ontdekken van je grenzen en het aanleren van tools om juist niet die grenzen over te gaan (en op tijd weer op te laden). Dat vind je niet in het traject met mij.
  Mocht je in dit proces zitten, dan raad ik je aan om op zoek te gaan naar iemand die daarin gespecialiseerd is. Je kunt je hiervoor bijvoorbeeld door laten verwijzen naar een Psycholoog. Of je kunt kijken in het beroepsregister van de NFG (hier ben ik zelf ook bij aangesloten). Niet iedereen kan zich hier zomaar bij aansluiten… Om toegelaten te worden tot dit register dien je minimaal een menswetenschappelijke vooropleiding op HBO-niveau te hebben afgerond. Daarnaast dien je aanvullend een complementaire opleiding op minimaal HBO-niveau te hebben afgerond. Hulp van een therapeut uit dit register krijg je in veel gevallen ook vergoed vanuit je zorgverzekering.
  Als je op het punt staat om te re-integreren na herstel van je burn-out, kan mijn traject juist wél weer helemaal op het goede moment komen!

Ik ben therapeut en counseling / psychosociale therapie wordt in veel gevallen vergoed door je zorgverzekering (vanuit de aanvullende verzekering).
Een overzicht van zorgverzekeraars en vergoedingsmogelijkheden vind je hier.

Het is echter zo dat bepaalde vormen van hulpverlening of therapievormen zijn uitgesloten. Doorgaans geldt dat alleen curatieve hulpverlening wordt vergoed.
(Loopbaan)coaching, -begeleiding en bijvoorbeeld relatietherapie vallen buiten het vergoedingenbeleid van de zorgverzekeraar.

Het ‘van-baan-naar-baas’ traject valt onder de noemer: (loopbaan)coaching.

Voor (loopbaan)coaching bestaan wel andere vergoedingsmogelijkheden. Grote kans dat in jouw cao (bijvoorbeeld in de cao Welzijn en maatschappelijke dienstverlening, COA gemeenten, CAO woondiensten, etc.) een IKB (individueel keuzebudget) of loopbaanbudget is opgenomen. Je kunt jouw CAO online vinden of informeer hiernaar bij je leidinggevende of vakbond. Vind je het lastig om dit met je werkgever te bespreken? Neem dan contact met mij op. Dan kijken we of ik jou hierin kan ondersteunen.

Houdt je traject verband met een opleiding of studie, dan kun je de kosten mogelijk aftrekken bij de Belastingdienst. Voor meer informatie verwijs ik je naar de website van de Belastingdienst. Ook kosten voor coaching voor zelfstandig ondernemers zijn mogelijk aftrekbaar: als bedrijfskosten.

Denk je nu, na dit alles gelezen te hebben, dat niet coaching hetgeen is wat je nodig hebt, maar dat je een paar gesprekken nodig hebt om een laagje dieper te gaan? Dat je gebaat bent bij gesprekstherapie? Om zo weer e.e.a. op de rit te krijgen? Dan kom je mogelijk wél in aanmerking voor een vergoeding.

Super leuk, let’s dot this!! Klik HIER en laat je gegevens achter. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op om te kijken of we een match zijn, zodat we kunnen kijken of we met elkaar kunnen samenwerken.

Neem contact met me op door HIER te klikken. Of stuur me een e-mail: info@hmvsupport.nl.