Herken je dit?

Let op!
Je kunt geen losse hypnosesessie meer boeken. 

Ik ben gestopt met het geven van losse hypnosesessies.
Hypnose wordt een vast onderdeel van mijn programma.
Een 1-op-1 sessie kun je vanaf nu alleen nog maar boeken wanneer je een volledig coachtraject bij me volgt of hebt gevolgd.
Alle hypnoseafspraken die al gepland staan, gaan wel nog gewoon door.
Maar ik neem geen nieuwe mensen meer aan voor losse sessies

 • Je bent altijd maar bezig met wat je allemaal ‘moet’. Daardoor voel je continue druk en heb je het idee dat je emmer bijna overloopt. Je hebt een kort lontje en zit niet lekker in je vel. Je wéét dat het anders moet, hebt ook al van alles geprobeerd (meer bewegen, gezonder eten, mediteren), maar je voelt je nog steeds niet top (#understatement)

 • Je hebt last van onzekerheden en angsten, kunt moeilijk ontspannen en loopt continue tegen dezelfde blokkades aan. Je merkt ook aan je lijf dat er ‘iets’ blokkeert. Zo komen telkens dezelfde ‘vage klachten’ weer terug bij jou: hoofdpijn, zere nek/rug, slapeloosheid, noem maar op. Voor jou inmiddels een teken: werk aan de winkel. Je weet alleen zelf niet zo goed hoe

 • Je bent erg slecht in het aangeven van je eigen grenzen, altijd maar bezig met het denken aan die ander. Hierdoor loop jij al een tijdje op je tandvlees. Omdat je eigenlijk geen idee meer hebt wie jij nou bent en wat jij nou eigenlijk wilt. Laat staan dat je weet hoe je hiervoor op kunt komen..

 • Je loopt steeds maar weer tegen dezelfde dingen aan in je leven. Steeds dezelfde patronen komen terug: in je relatie, op je werk, in je gezin en bij vrienden. Het zijn altijd weer diezelfde blokkades die je tegen zitten

 • Je bent altijd bang om te falen, om te ‘mislukken’ en om het niet goed genoeg te doen. Daardoor hou je jezelf in. Je houdt jezelf klein. Hierdoor heb je het idee dat je niet uit het leven haalt wat er in zit

 • Je bent ontzettend streng voor jezelf. Zeg maar gerust een échte perfectionist. Helemaal niks mis mee, om het goed te willen doen… Alleen jij merkt steeds vaker dat het je tegenwerkt, veel energie kost, in plaats van dat het je iets oplevert

 • Je vindt het ZO frustrerend dat je stééds maar weer in dezelfde (niet-helpende) patronen vervalt. Je bent er he-le-maal klaar mee. Tegelijkertijd ben je er ook helemaal klaar VOOR: permanente verandering. Je bent er zó aan toe en je bent bereid er álles voor te doen: whatever it takes

Kortom: je beseft je dat je wel een steuntje in je rug kan gebruiken.
Jij bent er klaar voor om de regie over je leven weer terug te pakken.
Klaar voor verandering.

Wat als?

 • Hoe zou je het vinden als je, samen met mij, weer de regie over je leven terug kunt pakken? Zodat je het idee krijgt dat je niet meer geleefd wordt, maar zelf weer aan het roer staat

 • Wat als je de niet-helpende patronen weet te doorbreken? Zodat er lucht en ruimte ontstaat en je weer kunt gaan voor wat JIJ belangrijk vindt? En zodat niet alleen jij, maar iedereen in je omgeving er van mee profiteert? Omdat je zo een leukere vriendin, relaxtere moeder en fijnere partner wordt?

 • Hoe zou je het vinden om af te rekenen met dat streng zijn voor jezelf? Verstandelijk gezien weet je wel dat het niet allemaal 100% perfect hoeft? Maar het zou ook fijn zijn om het zo te gaan voelen…

 • Hoe zou het voor jou zijn om samen op zoek te gaan naar de échte oorzaak van jouw struggles?
  Zodat we effectief voor een permanente verandering gaan zorgen. Niet meer van alles uitproberen en een beetje met hagel schieten, om vervolgens elke keer weer ’terug te vallen’.

Let op!
Je kunt geen losse hypnosesessie meer boeken. 

Ik ben gestopt met het geven van losse hypnosesessies.
Hypnose wordt een vast onderdeel van mijn programma.
Een 1-op-1 sessie kun je vanaf nu alleen nog maar boeken wanneer je een volledig coachtraject bij me volgt of hebt gevolgd.
Alle hypnoseafspraken die al gepland staan, gaan wel nog gewoon door.
Maar ik neem geen nieuwe mensen meer aan voor losse sessies

Hypnotherapie & hypnose

Ieder mens beschikt over (meer dan!!) genoeg veerkracht om (weer) lekker in zijn of haar vel te komen zitten.
Daarbij geloof ik ook dat alle oplossingen al aanwezig zijn: namelijk in jou zelf!
Soms kom je alleen zélf niet bij die oplossingen en heb je daar wat hulp bij nodig.

Die hulp bied ik jou graag in de vorm van hypnose.

Ik wil er graag samen met jou voor zorgen dat je zelf weer aan het roer komt te staan en dat doe ik graag middels de krachtige tool: hypnotherapie.
Dat is een therapievorm waarin we samen gaan kijken waar je vastloopt, waar dat vandaan komt en – het allerbelangrijkste – hoe je dit op kunt lossen. Zodat jij weer grip krijgt op jouw leven.

Bekijk onderstaande video (36 minuten) waarin ik uitleg hoe hypnotherapie precies werkt.
Of luister de podcastaflevering die ik hierover opgenomen heb (50 minuten).

Ik weet al genoeg en wil een belafspraak!

Zo werkt hypnose

Plan hier je intakegesprek

Als je met nadenken je probleem op had kunnen lossen,
dan had je probleem al lang niet meer bestaan…

Praktisch & Investering

Dit is hoe het hypnose traject er praktisch gezien uitziet:

√ Eerst vindt er een (gratis en vrijblijvend) telefonisch intakegesprek plaats (deze kun je zelf inplannen in mijn agenda, via deze link).
Tijdens dit gesprek zullen we kennismaken en kijken we samen of er een match is tussen ons.
Ook zullen we kort inventariseren wat je doelstelling is. Zo kan ik inschatten of ik je hierbij kan helpen.

√ Als we besluiten om samen te werken, dan plannen we twee sessies in. Voorafgaand aan de eerste sessie ontvang je van mij een uitgebreide vragenlijst. Op basis van jouw antwoorden maak ik voor jou een behandelplan op maat.

√ De eerste sessie duurt maximaal 2 uur. Tijdens deze sessie gaan we eerst uitgebreid in op de werking van je brein. Ik beantwoord alle (eventuele) vragen die je nog hebt over hypnose en ik ga je uitleggen hoe hypnose precies werkt en wat je allemaal kunt ervaren. In het tweede gedeelte van deze sessie ga ik je leren hoe je zelfhypnose kan toepassen.

Zelfhypnose is een superkrachtige methode om snel héél veel mentale en fysieke spanning los te laten. Gedurende de dag bouwen we allemaal van nature stress op in ons lichaam. Dat is ook helemaal niet erg en heeft zelfs een hele nuttige functie. Het zet namelijk aan tot actie en zorgt voor het vrijkomen van de energie die voor die actie nodig is. Het vrijmaken van die energie gaat gepaard met aanmaak van hormonen, zoals: cortisol en adrenaline. Dit zijn hormonen die het proces van ‘vechten’ of ‘vluchten’ ondersteunen.

In de tijd waarin we nu leven, hoeven we gelukkig niet zoveel te vechten of te vluchten.
We worden echter wél continue met prikkels en stressfactoren geconfronteerd.

Vaak zijn we onvoldoende in staat om voor (effectieve) rust te zorgen (Netflix kijken en Instagrammen is géén rust!).
Daardoor blijft je ortho-sympatische zenuwstelsel (om maar even met wat dure woorden te smijten) véél te actief. En dat leidt tot gezondheidsklachten, zoals: overspannenheid, burn-out klachten, slapeloosheid, allerlei (vage) lichamelijke klachten, paniekklachten, piekeren en ga zo maar door.

Zelfhypnose voor ontspanning is super makkelijk, het kost weinig tijd, je kunt het thuis doen en het zorgt voor een hele diepe ontspanning. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat in hypnose je stresshormonen verminderen en je immuunsysteem wordt versterkt. Een super krachtige tool dus, waarmee je in korte tijd mentale en fysieke stress kunt afvoeren (en je je lijf weer écht in de rust stand krijgt).

√ Na de eerste sessie krijg je van mij een audiobestand toegestuurd waar je gedurende een week elke dag naar mag luisteren.
Zelfhypnose moet je namelijk oefenen en het audiobestand ondersteunt jou daarin.
Elke keer als je in hypnose gaat, ga je dieper in ontspanning dan de keer daarvoor.
Zelfhypnose is dus óók een super goede voorbereiding op de tweede sessie die gepland staat.

√ De tweede sessie duurt maximaal 3 uur. Tijdens deze sessie gaan we op zoek in je onderbewustzijn naar de oorzaak van je probleem. Uiteraard blijft het niet alleen bij het zoeken naar de oorzaak. We gaan er tijdens deze sessie óók voor zorgen dat je die oorzaak los kunt laten, zodat het je niet langer belemmert in je huidige leven. En zodat je in staat bent om jouw gewenste doelstelling te bereiken.

√ De ervaring is dat behandeling met hypnotherapie kort (maar krachtig) is en met blijvende resultaten.
Geen ellenlange therapietrajecten dus.

√ Sessies vinden plaats in mijn praktijk aan de Dorpsstraat 45 te Someren. Ik werk niet online met hypnose.

√ De investering voor dit traject bedraagt totaal € 498,00.
Soms is een ander traject gewenst (bijvoorbeeld wanneer je alléén zelfhypnose wilt leren en geen therapie wilt doen).
In dat geval stellen we samen tijdens onze telefonische intake vast hoe jouw traject eruit komt te zien.

Bij hypnotherapie gaat het om een goede samenwerking tussen jou & mij.
Daarom begin ik een traject altijd met een gratis telefonisch intakegesprek, waarin we samen kijken of er een match is tussen ons.
Hypnotherapie is een therapievorm die alleen werkt als jij er helemaal voor gaat.

Wanneer het voor ons allebei goed voelt, zullen we vervolgens een eerste afspraak inplannen.

Heb je nog vragen?
Kijk dan helemaal onderaan deze pagina nog even bij de ‘veelgestelde vragen’.
Staat jouw vraag er niet bij?
Mail me dan gerust!

Let op!
Je kunt geen losse hypnosesessie meer boeken. 

Ik ben gestopt met het geven van losse hypnosesessies.
Hypnose wordt een vast onderdeel van mijn programma.
Een 1-op-1 sessie kun je vanaf nu alleen nog maar boeken wanneer je een volledig coachtraject bij me volgt of hebt gevolgd.
Alle hypnoseafspraken die al gepland staan, gaan wel nog gewoon door.
Maar ik neem geen nieuwe mensen meer aan voor losse sessies

Zij gingen je voor!

Bedankt voor de onbeschrijfelijke ervaring Rina!

Dat is eigenlijk in een notendop mijn ervaring van de hypnosesessie die ik bij je heb gevolgd.
Toch ga ik een poging wagen om mijn ervaring te beschrijven.

Al een tijdje had ik het gevoel dat ik iets anders moest gaan doen met mijn carrière. Elke keer dat ik ermee bezig was voelde ik een diep verlangen om een stap te zetten. Maar elke keer werd ik tegengehouden.

Waardoor?
Ik kon het niet aangeven.

In de hypnosesessie ben ik in direct contact gekomen met mijn onderbewustzijn. Hier lag het antwoord op mijn vraag. Wat is het bijzonder om erachter te komen dat een (kleine) gebeurtenis uit je verleden je zo in de greep kan houden.

Door in hypnose dit gevormde beeld te vervangen d.m.v. positieve suggesties, heb je mijn blokkade weggenomen.

Wat me bij blijft is dat ik me, nu na enkele weken, nog steeds nagenoeg elk klein detail van de hypnose kan herinneren. De hypnosesessie heeft, hoe klein en onbenullig het in eerste instantie leek, mij in beweging gekregen. Het heeft nog dagelijks een impact op mijn doen en laten. Nogmaals bedankt Rina!

~ Sybren Steen

Mijn eerste reactie; HYPNOSE??!! Ga ik dan als een kakelende kip rondlopen of laten ze me dingen doen waar ik geen controle over heb?? Niks was minder waar, want na afloop van mijn eerste hypnose sessie was ik heerlijk ontspannen en rustig. Dit voelde goed want normaal was ik altijd onrustig en druk bezig. De keuze om met Rina een vervolgsessie te doen, was meteen gemaakt. Ik wilde groeien als persoon, maar ook in mijn verdere ontwikkeling in het carrièreswitch-traject wilde ik me hier graag voor openstellen. Wat ben ik dankbaar dat ik dit heb gedaan want het was zo’n mooie en ontroerende ervaring die ik echt iedereen aanraad!

~ In deze podcastaflevering vertelt oud-klant Laura van Bommel over (o.a.) haar ervaringen met hypnose

Ik heb twee sessies bij Rina gedaan. Eentje om zelfhypnose te leren en de andere om aan de slag te gaan met mijn probleem. Ik was best onzeker over mijn eigen kennis, mijn bijdrage op werkgebied en mijn eigen talenten.

De hypnosesessie was heel bijzonder. Ik weet van andere keren dat ik redelijk makkelijk in hypnose raak dus dat was fijn. Ik was wel erg nieuwsgierig wat er naar boven zou komen. Het was heel apart, ik voelde onrust, verdriet, maar kon ook lachen. Daarnaast warm, koud en trillend oog. Allemaal tekenen dat ik er lekker in zat.

Het was fijn om bepaalde situaties terug te halen (ik kon het me niet meer herinneren) en deze als volwassen versie (soort van) op te lossen. Rina is daar erg ondersteunend in en we waren tijdens de sessie zo in elkaars aura/energie met elkaar verbonden dat ik het antwoord al wist voordat ze mij een vraag stelde. Heel bijzonder!

Ik was echter totaal verrast over wat er naar boven kwam en had helemaal iets anders verwacht.

Was daarna een beetje in de war, moet ik dit met mensen delen of niet? Op aanraden van Rina heb ik een paar weken het laten rusten en uiteindelijk heb ik tegen 3 mensen mijn complete ervaring verteld. Wel tegen meerdere hoe het een beetje in zijn werk gaat en mijn ervaring daarmee.

Ik ben na onze sessies een stuk zelfverzekerder geworden, ik bloos minder en ben bewuster van mijn eigen krachten. Ik was 2 dagen na de sessie met iemand in gesprek en zij zei: ‘wow, wat een carrière switch, hoe ga je dat coachen dan doen?’ . En daarop antwoordde ik; ‘ik kan dit gewoon, dit zit in mijn natuur en maak me daar niet druk om‘.
Stond er zelf van te kijken dat het er zo vloeiend uit kwam. Ik meen het ook nog 🙂. Ik sta wat zekerder in mijn schoenen en weet inmiddels dat ik niet alles zelf hoef te doen. Mooie les kwam eruit!

Ik zou hypnose aanbevelen aan iedereen die eigenlijk zichzelf tegenwerkt en los wil komen van onzekerheden of angsten. Er zitten in ons onderbewuste ”geheimen” die ons vormen voor de rest van je leven. Het is ook wel lekker als je daar vanaf kan komen. Ze zijn er vast gekomen om ons op dat moment te beschermen maar we hebben ze niet allemaal meer nodig.

Ik vind hypnose heel fascinerend, ben heel nieuwsgierig naar wat er allemaal verborgen zit in mij.
De zelfhypnose is bovendien een fijne tool om even tot rust te komen of op te laden. Bij mij werkt het ook goed voordat ik ga slapen.

Na een hypnosessie ben ik lichamelijk wel een beetje van slag, moet ik even slapen, veel drinken en komen flarden nog terug. Het is eigenlijk ook goed om het op te schrijven. Dat heb ik niet gedaan en dat vind ik toch jammer. In de uren/dagen daarna zit ik nog in een totaal ontspannen staat, heerlijk!

Dus twijfel je nog over hypnose?
Ik zou het doen, gun jezelf dit moment en geniet daarna van de opgeruimde obstakels.

~Juultje Swinkels

Ik ben er klaar voor!

Belafspraak maken

Veelgestelde vragen

We beginnen met een gratis telefonisch intakegesprek van 15 minuten. Deze kun je zelf inplannen in mijn agenda via deze link: https://calendly.com/hmvsupport/telefonisch-intakegesprek-hypnose 

Als we tijdens de intake vaststellen dat we allebei een match voelen, zullen we vervolgens een eerste afspraak inplannen.
Je krijgt dan een mail van mij waarin je afspraak wordt bevestigd en waarin allerlei praktische informatie staat vermeld (zoals de locatie en wat voor soort kleren je het beste aan kunt trekken, tot aan: het invullen van het behandelformulier zodat ik me goed kan voorbereiden op onze sessie).

De eerste sessie duurt maximaal 2 uur.
De tweede sessie duurt maximaal 3 uur.

Er staat ‘maximaal’, omdat het soms ook korter duurt.

Onder het kopje ‘praktisch & investering’ kun je teruglezen wat er precies aan bod komt in welke sessie.

Ik sta voor snelle & blijvende resultaten.
Geen ellenlange therapietrajecten dus.
Behandeltrajecten met hypnotherapie passen hier perfect bij, want: kort maar héél krachtig.

In de regel zijn er 2 sessies nodig om een probleem helemaal op te lossen dan wel de klachten in sterke mate te verminderen.
Afhankelijk van je doelstelling of het probleem waarmee je komt, kan het soms meer omvatten.

Sommige mensen willen alleen zelfhypnose leren. Dan is 1 sessie voldoende.
Wat voor jouw doelstelling het beste is, bespreken we samen tijdens onze telefonische intake.

Nee, helaas niet.

Hypnose is teamwork en moet voor 100% worden toegestaan. Daarbij is je mentale basishouding van groot belang. Wat die basishouding precies inhoudt kun je terugzien in het filmpje op deze pagina.
De ENIGE manier waarop een suggestie kan werken, is om als basishouding de suggestie op deze manier bij jezelf vast te leggen:
‘IK VIND DIT EEN GOEDE SUGGESTIE EN IK WEET DAT DEZE VOOR MIJ ZAL WERKEN.’

Jij bepaalt in belangrijke mate het succes van de hypnosesessie.
Onder andere door mijn instructies goed op te volgen.

Eén van de grootste misvattingen m.b.t. hypnose is dat hypnotherapeuten controle over een ander kunnen uitoefenen.
Als dat waar zou zijn, dan zou ik een succesgarantie af kunnen geven. Maar dat kan helaas niet.

Ik kan dus niks bij jou forceren en ZEKER geen controle over je uitoefenen.

Jij bent zélf verantwoordelijk voor je eigen succes.
De mentale basishouding bepaalt je succes of je falen.

Ik beloof jou dat ik mijn volledige kennis en kunde in zal zetten om jou van je problemen af te helpen.
Wat ik van jou vraag is om mijn instructies heel nauw op te volgen en je analytisch/kritische deel (mocht dat omhoog komen) aan de zijkant te plaatsen.
Ik ben je begeleider en je gids, maar je zult zelf de stappen moeten nemen.

Doe je dat?
Dan zullen we een goede en succesvolle sessie hebben.

Het is een misvatting dat je mensen in hypnose dingen tegen hun zin in kunt laten doen, alleen al maar door ze in je ogen te laten kijken.
Er is enamelijk maar één vorm van hypnose en dat is de enige vorm die altijd zal bestaan.

Alle hypnose is namelijk zelfhypnose.

Je hebt MIJ niet nodig om in een prachtige diepe staat van hypnose te komen, dat kun je zelf.
Je hebt mij OOK niet nodig om je suggesties te geven voor positieve veranderingen in je leven. Ook dat kun je helemaal zelf.
De reden waarom je interesse hebt om een afspraak te maken, is het feit dat je niet weet HOE je dat zelf kunt doen.

Dit is één van de dingen die ik aan mensen leer: om hypnose bij zichzelf toe te passen.
Daarnaast treed ik tijdens de hypnosessie op als jouw gids. Een gids die je kan begeleiden in het proces van zelfhypnose.

Als je me toestaat om jouw gids te zijn, dan kan ik je begeleiden in een supermooie staat van hypnose.
Een staat van fysieke ontspanning en geestelijke alertheid. De geestelijke alertheid kunnen we vervolgens inzetten om o.a. de oorzaak van jouw probleem te achterhalen.

Stel dat je nou op enig moment NIET meer in die staat wilt zijn, dan is de kleinste gedachte hieraan voldoende om je terug te laten keren in je normale bewustzijn.
Maar als je mijn suggesties volgt, kun je in hypnose blijven zolang dat nodig is voor de sessie.

En hebt allerbelangrijkste is dat je daarbij de juiste mentale houding hebt als ik je suggesties geef, dus:
‘Ik vind het een goede suggestie, ik WEET dat het voor mij zal werken.’

Dán zul je de verandering tot stand brengen waar jij zo naar verlangt.
Als je een ANDERE keuze maakt, dan zal het niet slagen.

Ik kan namelijk GEEN suggesties aan je opdringen en ik kan GEEN controle over je uitoefenen (dan zou ik namelijk een succesgarantie af kunnen geven).

Hypnose is een staat die voor 100% door jou moet worden toegestaan. Je moet toestaan dat er dingen gebeuren. Met de kleinste gedachte aan dat je iets niet wilt, ben je meteen terug in het gewone bewustzijn.

Iedereen die graag in hypnose wil EN die in staat is om instructies op te volgen, kan zonder meer in een diepe hypnose gaan.

In sommige situaties is het niet wenselijk om met hypnose te werken. Denk dan bijvoorbeeld aan:

 • Als je last hebt van psychoses
 • Endogene depressies: dit is een depressie die veroorzaakt wordt vanuit het lichaam zelf, waarbij er een stoornis vermoed wordt vanuit de biochemie van de hersenen. In de regel kunnen we wel goed werken met een exogene depressie. Dat wil zeggen dat de depressie veroorzaakt wordt door een negatieve gebeurtenis / externe omstandigheden (een depressie die wordt toegeschreven aan uitwendige oorzakelijke factoren)
 • Als je zwanger bent, dan is het géén probleem om met ontspanningshypnose (of pijnloos bevallen – hypnose) te werken. Werken aan dieperliggende problemen wordt tijdens de zwangerschap afgeraden
 • Trombose / (recent) hartfalen. Gedurende de eerste dagen (tot ca. 7 dagen) kort na een hartaanval wordt hypnose afgeraden. Nadat de patiënt gestabiliseerd is en er bloedverdunners zijn gegeven, kan hypnose in de regel probleemloos worden toegepast
 • Mensen met epilepsie, schizofrenie of ernstige psychiatrische stoornissen

Nóg een misvatting over hypnose is dat je ineens allerlei beelden voor je ziet.
Of dat mensen zeggen: ‘ik kan niet in hypnose, want als ik een visualisatieoefening moet doen, dan zie ik OOK nooit iets.’

Hierbij is het belangrijk om je te beseffen dat maar een héél klein percentage van de mensen écht beelden ziet of iets letterlijk voor zich ziet.

Veel meer mensen krijgen (sterk) een bepaalde gedachte aan iets, of ze krijgen sterk een indruk of een gevoel bij iets.
Of je intuïtie speelt op.

Antwoorden kunnen dus op allerlei verschillende manieren naar boven komen in hypnose.
Er is geen goed of fout hierin.

Dat is absoluut NIET wat het is.
Sterker nog: het is juist het tegenovergestelde!

Je geest is namelijk 300 tot 400 % MEER alert wanneer je in hypnose bent, dan in de staat waarin je je NU bevindt.
Dat is dus een MEGA alerte staat die in de verste verte niet lijkt slaap.

Sommige mensen zijn inderdaad bang dat ze niet meer terug kunnen komen uit hypnose en erin zullen blijven.
Ook dat is een grote misvatting.

Want elke keer als je terug wilt komen, is de KLEINSTE gedachte aan terugkomen al voldoende om je helemaal in je normale bewustzijn terug te brengen.

Eén van de grootste misvattingen is dat je in hypnose iemand ALLES kunt laten doen.
Sommige mensen hebben daardoor ook de angst dat ze al hun geheimen gaan vertellen wanneer in ze hypnose zijn.

Ook dat is een misvatting.

Je bent in hypnose namelijk SUPER alert en dus méér in controle over wat je WEL en niet wilt zeggen dan dat je NU bent.

Als je me iets NIET wilt vertellen, dan zul je dat ook niet doen.
Als ik jou iets zou vragen wat me helemaal niks aan gaat, dat zal je gewoon zeggen: ‘dit gaat je helemaal niks aan!’

Niemand kan namelijk forceren dat jij je gedachten prijsgeeft.

Deze informatie zou ik nog eerder kunnen krijgen in de staat waarin jij je nu bevindt (dus in je gewone staat van bewustzijn), omdat je mentale capaciteiten (vergeleken met hypnose) VEEL geringer zijn.

Misschien denk jij nu:
‘Leuk Rina, maar ik heb hypnotiseurs tijdens shows aan het werk gezien en ik heb gezien hoe zij andere mensen helemaal onder controle hadden.. En hoe zij die mensen van alles lieten doen: ze sprongen rond als een kikker en ze aten citroenen….’

Daarom wil ik je OOK nog graag iets uitleggen over showhypnose.

Een showhypnotiseur selecteert namelijk mensen die heel erg graag een hypnose mee willen maken.

Hij zal daarvoor ook verschillende testen doen met de zaal.
Tijdens die testen let ‘ie super goed op hoe de mensen in de zaal reageren en kijkt ‘ie uit naar mensen in het publiek die in staat zijn om in zeer korte tijd in hypnose te gaan.

En wat misschien nog wel de allerbelangrijkste is:
De showhypnotiseur zoekt naar mensen die plezier willen maken en die zich niet geremd voelen.

Dát zijn de mensen die hij uit zal nodigen op zijn podium.

In de regel hebben dit soort mensen geen moeite om snel in een diepe hypnose te gaan. Wanneer zij dan vervolgens een suggestie horen, aanvaarden zij die, omdat ze plezier willen maken.

Zij nemen de mentale basishouding aan: ‘Deze suggestie wil ik, ik wil dat het werkt!!’

En dan werkt het.

Showhypnotiseurs zijn dus heel erg goed getraind in het selecteren van de juiste mensen.
En toch komt het ook wel eens voor dat iemand uit het publiek DENKT dat ie mee wil doen met de show, maar als het dan zover is, dat hij dan tóch niet de juiste mentale houding ervoor heeft.

De suggesties die de showhypnotiseur dan geeft, werken dan niet bij die persoon.

Die persoon wordt vervolgens door de hypnotiseur teruggestuurd het publiek in. Of, als de show al een eindje is gevorderd, dan laat ‘ie ‘em in zijn stoel zitten en dan doet ‘ie niks meer met deze persoon gedurende de rest van zijn show.

Showhypnose werkt niet anders dan hypnotherapie.
Je hebt altijd de keuze om een suggestie te aanvaarden of te verwerpen.

Als je het NIET wilt, dan aanvaard je de suggestie NIET.

Deze zal dan verworpen worden en GEEN verandering bij je teweeg brengen.

Ja dit kan zeker!
Na de sessie ben je namelijk weer helemaal alert en helder.

Nee.

Zoals je misschien al eerder hebt gelezen (of hebt gezien in de video op deze pagina), is jouw motivatie het allerbelangrijkst om de hypnotherapie te laten slagen. Een onderdeel van die motivatie is ook de mate van bereidheid om in jezelf te investeren.

Dus ik stel graag deze vragen aan jou:

 • Vind jij jezelf de moeite waard om in te investeren?
 • Gun jij jezelf dit?
 • Ben jij bereid om te investeren in je (persoonlijke/mentale/lichamelijke) ontwikkeling?

Omdat ik kwaliteit, veiligheid en vertrouwen erg belangrijk vind, sta ik ingeschreven in het register VPMW (Vakgroep Psychosociaal en Maatschappelijk Werk) bij beroepsvereniging de NFG.

Om toegelaten te worden tot het register VPMW dien je minimaal een menswetenschappelijke vooropleiding op HBO-niveau te hebben afgerond. Daarnaast dien je aanvullend een complementaire opleiding op minimaal HBO-niveau te hebben afgerond.
Ik voldoe aan deze voorwaarden omdat ik afgestudeerd ben als Pedagoog. Daarnaast heb ik de complementaire 4-jarige opleiding tot Psychosociaal Therapeut afgerond. Ook wordt door de NFG onder andere van mij verwacht dat ik bij- en nascholing volg en deelneem aan super- en/of intervisie.

Daarnaast sta ik ingeschreven bij het Catcollectief als alternatief therapeut. Ik ben daar ingeschaald op het niveau: senior.
Dat heeft onder andere te maken met bovenstaande opleidingen en mijn werkervaring als therapeut.
Ook heb ik de OMNI opleiding tot hypnotherapeut gevolgd.
OMNI staat wereldwijd bekend als een van de beste hypnoseopleidingen: internationale erkenning, certificeringen en wereldwijd een vast curriculum dat gegeven wordt in meer dan 40 opleidingscentra.

Hypnose    Hypnotherapie

Stuur me dan even een mailtje: info@hmvsupport.nl.
Dan kom ik zo snel mogelijk op je vraag terug.