Herken je dit?

 • Je bent altijd maar bezig met wat je allemaal ‘moet’. Daardoor voel je continue druk en heb je het idee dat je emmer bijna overloopt

 • Op dit moment bevind je je in een stressvolle periode van je leven. Bijvoorbeeld omdat je net moeder bent geworden, je het gezinsleven als stressvol ervaart, omdat je relatie pas is over gegaan, omdat je je heel alleen voelt, of omdat je al langer niet zo lekker in je vel zit

 • Je bent erg slecht in het aangeven van je eigen grenzen, altijd maar bezig met het denken aan die ander. Hierdoor loop jij al een tijdje op je tandvlees. Omdat je eigenlijk geen idee meer hebt wie jij nou bent en wat jij nou eigenlijk wilt. Laat staan dat je weet hoe je hiervoor op kunt komen..

 • Je loopt steeds maar weer tegen dezelfde dingen aan in je leven. Steeds dezelfde patronen komen terug: in je relatie, op je werk, in je gezin en bij vrienden. Het zijn altijd weer diezelfde blokkades die je tegen zitten

 • Je bent altijd bang om te falen, om te ‘mislukken’ en om het niet goed genoeg te doen. Daardoor hou je jezelf in. Je houdt jezelf klein. Hierdoor heb je het idee dat je niet uit het leven haalt wat er in zit

 • Je bent ontzettend streng voor jezelf. Zeg maar gerust een échte perfectionist. Helemaal niks mis mee, om het goed te willen doen… Alleen jij merkt steeds vaker dat het je tegenwerkt, veel energie kost, in plaats van dat het je iets oplevert

Kortom: je beseft je dat je wel een steuntje in je rug kan gebruiken. Jij bent er klaar voor om de regie over je leven weer terug te pakken. Klaar voor verandering.

Wat als?

 • Hoe zou je het vinden als er een onafhankelijk en onbevooroordeeld iemand naar jou zou luisteren, zodat jij in alle rust en veiligheid je verhaal kwijt kunt?

 • Wat als je iemand tegenover je zou hebben die tussen de regels door kan luisteren en jou díe vragen stelt die je aan het denken zetten? Zodat er iets in beweging wordt gezet?

 • Hoe zou je het vinden als je, samen met mij, weer de regie over je leven terug kunt pakken? Zodat je het idee krijgt dat je niet meer geleefd wordt, maar zelf weer aan het roer staat

 • Wat als je de niet-helpende patronen weet te doorbreken? Zodat er lucht en ruimte ontstaat en je weer kunt gaan voor wat JIJ belangrijk vindt? En zodat niet alleen jij, maar iedereen in je omgeving er van mee profiteert? Omdat je zo een leukere vriendin, relaxtere moeder en fijnere partner wordt?

 • Hoe zou je het vinden om af te rekenen met dat streng zijn voor jezelf? Verstandelijk gezien weet je wel dat het niet allemaal 100% perfect hoeft? Maar het zou ook fijn zijn om het zo te gaan voelen…

Daarvoor bied ik psychosociale therapie

Ik ga er vanuit dat ieder mens over (meer dan!!) genoeg veerkracht beschikt om (weer) lekker in zijn of haar vel te komen zitten.
Daarbij geloof ik ook dat alle oplossingen al aanwezig zijn: namelijk in jou zelf!
Soms kom je alleen zélf niet bij die oplossingen en heb je daar wat hulp bij nodig.
Hulp in de vorm van een luisterend oor en een (soms wat) kritische vragensteller.
Ik wil er graag samen met jou voor zorgen dat je zelf weer aan het roer komt te staan en dat wil ik graag doen door jou psychosociale therapie aan te bieden. Dat is een gesprekstherapie waarin we samen gaan kijken waar je vastloopt, waar dat vandaan komt en – het allerbelangrijkste – hoe je dit op kunt lossen. Zodat jij weer grip krijgt op jouw leven.

Afspraak maken

Investering

Voor een consult van één uur betaal je € 129,00 (inclusief BTW).
Consulten vinden plaats online (via Zoom) of offline in mijn praktijk: aan de Dorpsstraat 45 te Someren.
Het is mijn ervaring dat 4 tot 8 gesprekken vaak voldoende zijn om weer door te kunnen.

Indien je jezelf herkent in één van de eerder genoemde punten,
en we stellen na de telefonische intake vast dat psychosociale therapie hetgeen is waar jij bij gebaat bent?
Dan kun je in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit je (aanvullende) zorgverzekering.
Je hebt hiervoor geen verwijzing nodig van je huisarts.

Vragen hierover?
Hier lees je meer informatie
Je mag me ook altijd mailen met vragen.

Ik ben er klaar voor!

Afspraak maken

Zij gingen je voor & werkten met mij!

Jaren ben ik werkzaam geweest in het basisonderwijs. Met veel plezier, maar wel altijd met twijfel in mijn achterhoofd. Die twijfel werd, met het groeien van mijn gezin, steeds groter. Mijn belangrijkste rol is die van moeder en die kan ik alleen goed invullen wanneer ik lekker in mijn vel zit. Met veel plezier naar je werk gaan draagt hier zeker aan bij. Dat plezier was er, maar na iedere vakantie sloeg de twijfel weer toe. Het werd tijd voor actie. Ik had zelf geen idee waar ik moest beginnen. En op de vraag die iedereen als eerste stelde “Ja maar wat wil je dan gaan doen?”, kon ik al helemaal geen antwoord geven.

Ik besloot in gesprek te gaan met Rina. Dit voelde vanaf ons eerste contact meteen super goed. Beginnen bij het begin vond ik erg prettig. Door te onderzoeken wat mij nu écht blij maakt, wat ik écht belangrijk vind en door te onderzoeken waar mijn kracht ligt, werd de puzzel steeds meer compleet. Vervolgens maakten we de vertaalslag naar een eventuele baan.

Dit was voor mij dé manier. Tijdens onze sessies had ik veel “oja-momenten”. O dus ik kan dus werk doen waarin de dingen die ik belangrijk en fijn vind én waar ik in mijn kracht sta samenkomen. Wat een eye-opener!

Rina heeft mij tijdens dit traject op de juiste wijze gestuurd, door haar directe vragen, de fijne gesprekken én het gevoel te geven dat ze echt achter je staat.

Twijfel je of een loopbaantraject iets voor jou is? Dan zeg ik doen. Het heeft mij zo veel gebracht. Ik ben nu bezig met het opstarten van mijn eigen onderneming. Waarin al mijn eye-openers samenkomen. Omdat de begeleiding van Rina mij zo goed is bevallen gaat zij mij hierbij ook weer ondersteunen. Ik kijk er nu al naar uit.

– Maartje, 30 jaar

Aanbevelingen LinkedIn

– LinkedIn reviews (hier lees je er nog meer!)

Fijn, weer nieuwe energie! Ik -als startend ondernemer nog volop in de onderzoeksfase- heb gesproken met Rina over hoe de focus te bepalen van mijn dienstverlening (en dus ook mijn eigen sales en marketing). En vooral… keuzes te maken. Rina maakt spannend iets minder spannend en leuk nog leuker! Nuchter, goed luisterend en directe feedback is wat je kan verwachten en wat mij heeft geholpen in de mindset “ga maar doen”. Het hoeft niet in een keer 200% goed en we kunnen onderweg altijd bijsturen.

Rina gebruikt haar coachingstechnieken subtiel maar treffend. Het heeft mij doen inzien dat het één het ander niet uitsluit en iedere keuze een dynamisch karakter heeft. Ik ga niet te lang stilstaan bij “de verpakking en het verhaal” en de optie die voor mij nu als beste voelt verder uitwerken! Dank je wel.

– Eelke van der Heijden – werkvoortien.nl

Tijdens de Nationale Carrièrebeurs in Utrecht heb ik een workshop gevolgd bij Rina. Tijdens deze workshop heb ik veel nuttige tips gehad, waaronder uitleg over haar 5 stappenplan. Haar verhaal was heel duidelijk. Ik was onder de indruk. Aan het einde gaf ze aan vijf online coachsessies te verloten. Ik was één van de winnaars. Lucky me!

In een gesprek van een half uur wist ze de juiste vragen te stellen. Ze heeft mij doen inzien dat ik niet alleen hoefde te reageren op vacatures die voorbij kwamen. Ik heb geleerd dat ik de (voor mij interessante) bedrijven actief kan benaderen voor een oriënterend gesprek. Deze coachsessie is voor mij heel waardevol geweest. Met deze nieuwe inzichten en tips heb ik er alle vertrouwen in dat die nieuwe baan er in 2020 voor mij zal komen.

Fernanda, projectondersteuner

Reviews LinkedIn

– LinkedIn reviews (hier lees je er nog meer!)

Ik liep al een tijdje rond met dat ik mijn werk op zich nog wel leuk vond, maar geen uitdaging meer had in mijn werk. Ik wilde wel iets anders, maar wat? Er zijn zoveel dingen die ik leuk vind. Het grootste inzicht wat ik gekregen heb naar aanleiding van het traject bij Rina, is dat ik inderdaad veel dingen leuk vind. Maar toen ik per functie ging kijken wat ik er dan leuk aan vind, zag ik dat sommige punten wel heel vaak terugkeerde. Ik weet nu dus beter wat ik zeker terug wil zien in een functie en waar ik gelukkig van word.

Ik zou anderen zeker aanbevelen om loopbaancoaching bij Rina te doen. Ze gaat met je in gesprek en stelt goede vragen om bepaalde dingen helder te krijgen, het is heel laagdrempelig. Ook geeft ze goede voorbeelden om het te verduidelijken. Je krijgt huiswerkopdrachten mee die bij je passen. Ik heb nu weer voldoende input en zin om op zoek te gaan naar mijn volgende baan!

– Inge

Ik wilde graag een eigen bedrijf starten en mijn grootste probleem vóórdat ik een sparsessie bij Rina deed, was het stemmetje in mijn hoofd.. Die telkens met heel veel “maar” kwam. Daardoor kreeg ik vele vraagtekens erbij: ‘ik ben er één van de zovele en waarom zou ik goed genoeg zijn?’ Ook een probleem was, dat ik niet wist waar te beginnen. Ik vroeg me af: zijn er goede of slechte volgordes? Mijn grootste inzicht na de sessie met Rina, is dat ik zeker goed genoeg ben en dat ik niets te verliezen heb! Als ik het niet probeer weet ik zeker dat ik niet slaag. Dan zal mijn droom altijd een droom blijven. En dat is echt zonde. Rina heeft me zoveel tips gegeven op gebied van start, KVK, branding, boekhouden, kleine stapjes zetten. We hebben meteen 3 actiepunten kunnen afspreken en doordat ze vastliggen, hield ik me eraan!

Ik beveel anderen een sessie met Rina aan, omdat je met haar zo’n heerlijk en eerlijk gesprek hebt! Het is gezellig en geeft je echt POWER! Je wilt meteen aan de slag met je bedrijf. Ik zelf had van te voren geen vragen, omdat ik gewoon niet wist waar te beginnen… Uiteindelijk heb ik 4 A4tjes volgeschreven….. met zoveel waardevolle tips! En deze vrouw geeft je zoveel zelfvertrouwen. Ondertussen heb ik contacten met goede leveranciers, heb ik een bruikbaar logo, zijn mijn Insta en Facebook steeds beter up to date. Ook heb ik een afspraak met de boekhouder en een afspraak met de KVK!! Vanaf medio dit jaar heb ik een bedrijf!

– Inge van Pinxten || JUTE kids & more

Ik weet genoeg

Afspraak maken