Geen paniek! Ik coach nog steeds startende ondernemers. De inhoud is hetzelfde gebleven. De vorm van het traject is echter veranderd.
In plaats van één dag samenwerken, ga ik nu alleen nog samenwerkingen aan voor langere tijd.

Mijn nieuwe programma voor startende ondernemers bestaat gedeeltelijk uit 1-op-1 coaching en gedeeltelijk uit zelfstudie d.m.v. een online academy. Het programma duurt 3 maanden. In deze 3 maanden help ik jou met het leggen van een ijzersterke fundering voor jouw bedrijf, zodat jij een vliegende start kan maken als ondernemer.

Binnenkort vind je hier meer (en uitgebreidere) informatie over dit traject.
Alvast checken of dit traject iets voor jou is?
Stuur me even een mailtje!

(en ondertussen kun je hieronder nog steeds lezen wat er allemaal aan bod komt)

Herken je dit?

 • Je wilt graag voor jezelf beginnen, hebt ook al een idee wat dat dan precies moet zijn.. Maar je hebt geen idéé waar of hoe je moet beginnen

 • Je wordt vaak overspoeld met gedachtes als ‘wie zit er nou op mij te wachten’, ‘er zijn er al zoveel van’, ‘straks vinden ze het niks wat ik doe’ en ‘wie ben ik om hier geld voor te vragen’

 • Je vraagt jezelf af of een bedrijf wel weggelegd is voor jou. Stiekem durf je niet te geloven dat succesvol ondernemen haalbaar is voor je. Je vraagt jezelf af of het wel realistisch is om dit te te willen

 • Je weet niet hoe je het financieel allemaal rond moet breien. Is je baan opzeggen een optie? Moet je meteen volle bak voor je onderneming gaan, ook al heb je nog nul zicht op (potentiële) klanten? Je bent jezelf continu aan het afvragen hoe je dit het beste aan kunt vliegen

 • Je voelt je overweldigd door wat er allemaal op je afkomt als je wilt gaan ondernemen of wanneer je net gestart bent. Er komt zoveel bij kijken! Dit zorgt ervoor dat je niet weet waar je mee moet beginnen en wat je ’s ochtends moet doen als je dag begint. Soms slaat het je helemaal lam

 • Je hebt eigenlijk geen idee hoe je aan klanten moet komen. Je moeder, beste vriendin en de buurvrouw zijn op de hoogte en zullen vast vol trots vertellen wat jij van plan bent met je bedrijf, maar je beseft jezelf ook: daar komt geen continue klantenstroom uit

 • Eigenlijk is wat je overall mist: sturing, richting en een concreet plan (oké, en een mentale cheerleader – want onzeker zijn en piekeren over jezelf, dat kun je als de beste!)

Kun jij alles afvinken wat hierboven staat?
Dan heb ik iets gaafs voor je!

Wat als?

 • Hoe zou het voor je zijn als je een concreet plan hebt, waar je de rest van het jaar mee vooruit kunt? Als je precies weet wat je moet doen wanneer je werkdag ’s ochtends begint?

 • Hoe zou jij het vinden als je af kunt rekenen met de kronkels in je kop? Dat je jezelf niet langer tegen laat houden door gedachtes als ‘ik heb niks te brengen’ of ‘niemand zit op mij te wachten’. Dat je vol gas kunt gaan voor wat je wilt, ondanks de onzekerheden waar je mee kampt

 • Wat als je weet hoe je jouw bedrijf (of bedrijfsidee) succesvol kunt maken? Hoe zou het voor je zijn om precies te weten welke stappen je moet ondernemen om ook daadwerkelijk geld te gaan verdienen met je onderneming?

 • Hoe zou jij het vinden om een plan te hebben wat er voor zorgt dat je niet meteen in de financiële stress komt? Want hallo, de hypotheek/huur, boodschappen en overige vaste lasten moeten wel gewoon betaald worden. En let’s face it: geen zicht op inkomen = stressvol

 • Hoe zou je het vinden als je zou weten wat het begin is, wat stap 2 is en wat je vervolgens bij stap 3 moet doen? Zodat een bedrijf runnen (weer) overzichtelijk voor je wordt en je het niet langer Spaans benauwd krijgt van alles wat er op je afkomt. Hoe zou je het vinden om alles wat je moet doen in een concreet, praktisch en haalbaar plan te gieten? Zodat je energie krijgt van wat je moet gaan doen, in plaats van dat je er tegenop ziet

 • Wat als je precies weet hoe je aan klanten moet komen en ontdekt dat dit helemaal niet zo moeilijk is als je dacht?

 • Hoe zou het voor je zijn als je  – na één dag KEI hard werken – naar huis zou gaan met een lekker concreet en praktisch plan waar je de komende maanden mee vooruit kunt. Zodat je de rest van het jaar kei hard kan gaan knallen met je bedrijf!

Om dit te bereiken bied ik jou een 1-op-1 advies dag aan!

Tijdens deze VIP trainingsdag (ja, je leest het goed, een hele dag die alleen maar draait om JOU en je bedrijf en je hoeft de aandacht met NIEMAND te delen!) gaan we werken aan de volgende zaken:

Je mindset

We behandelen in dit onderdeel de meest voorkomende belemmerende overtuigingen en hoe je om kunt gaan met de spinsels in je hoofd. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Wie zit er nou op mij te wachten? Er zijn er al zoveel..
 • Is wat ik doe wel goed genoeg?
 • Wie ben ik om hier geld voor te vragen?
 • Ik ben bang om mijn gezicht te laten zien / de bühne op te gaan met mijn diensten..

JIJ

We gaan kijken wat jou natuurlijk afgaat en hoe je dit kunt toepassen in je bedrijf (zodat je niet hoeft te struggelen, maar dát kunt doen wat je weinig energie kost en wat je ook nog eens leuk vindt). We gaan kijken met wie je het allerliefst zou willen werken en hoe je deze mensen aantrekt.

Plan maken

Weten is niet gelijk aan doen. En doen is niet gelijk aan lukken. Daarom gaan we een concreet en praktisch plan maken. Een plan waar je tijdens én (nog veel belangrijker vind ik) ná de trainingsdag mee verder kunt, wat je richting geeft, zodat je precies weet wat je moet doen. Een plan die de volgende vragen aftikt:

 • Wat wil je verdienen?
 • Wat moet je aanbieden om dit te kunnen verdienen?
 • Hoe kom je aan klanten die dat aanbod kopen?
Ik wil die VIP dag!

Na de VIP dag

 • Ga je naar huis met een concreet plan

 • Laat je je niet meer tegenhouden door de kronkels in je kop

 • Weet je hoe je geld kunt gaan verdienen met je bedrijf

 • Weet je waar te beginnen, wat de volgende stap is, en zo verder. Dit betekent: meer energie, minder moe, meer focus en met plezier aan je werkdag beginnen

 • Weet je precies hoe je aan klanten moet komen en waar je de klanten vindt waar jij graag mee zou willen werken

 • Kiezen we de dingen uit die jij leuk vindt om te doen, waar je goed in bent en richten we het ook nog zó in dat je je bedrijf er succesvol mee kunt maken

 • Kan je de rest van het jaar KEI hard gaan knallen!

Zij gingen je voor!

Wat voor mij de doorslag gaf om deel te nemen aan de trainingsdag?
Rina is een fijn persoon en ik had het gevoel dat zij mij op een motiverende en positieve manier zou kunnen helpen. Het grootste probleem in mijn bedrijf vóór ik deelnam aan de VIP dag was structuur en de vraag: hoe ga ik groeien? Naar aanleiding van het volgen van de training kwam ik tot het inzicht dat structuur aanbrengen niet moeilijk hoeft te zijn. Ook heb ik nu inzichten in mezelf en inzicht in prioriteiten. Ik beveel anderen deze training aan, omdat Rina een enthousiast persoon is die verstand heeft van zaken. Ik heb een erg leuke en interessante dag gehad. Ik heb goede handvatten gekregen om een aantal grote stappen in de goede richting van een goede toekomst voor mijn bedrijf te zetten. De training die ik heb gevolgd bij Rina krijgt van mij een 9!

Orthomoleculair Diëtistenpraktijk Shirley Brouwers (www.shirleybrouwers.nl)

Ik heb me aangemeld voor deze training, omdat ik Rina ken en vertrouw. En omdat ik heel graag wil beginnen met mijn bedrijf en voelde dat het niet vanzelf / zelfstandig gaat. Het grootste probleem in mijn bedrijf (vóór ik deze training volgde) was: het beginnen, misschien ook wel het geven van een plek in mijn week / leven. En het ‘vermarkten’. Mijn grootste inzicht naar aanleiding van deze training is dat ik nu weet hoe ik bepaal wat ik wil verdienen. En hoe dat kan helpen om te weten wat me te doen staat. Wat ook een inzicht voor mij was, is hoe ik mag aansluiten op kernkwaliteiten. Dat wist ik onbewust, maar kan ik nu beter op sturen. Ik kan anderen de trainingsdag bij Rina adviseren, omdat Rina weet waar ze het over heeft. Ze stemt af en werkt helder, met de diepgang én de duidelijkheid die nodig is om geraakt en in beweging te komen. En – dat klinkt oppervlakkiger dan het is – ook omdat het gezellig en fijn is! Ik geef de trainingsdag die ik bij Rina heb gevolgd een 9.

~ Sanne

Mijn drive om te willen beginnen, maar de onzekerheid die me in de weg staat (STOND!) hebben voor mij de doorslag gegeven om deel te nemen aan jouw adviesdag. Jouw enthousiasme heeft me geprikkeld om de training te doen. Het grootste probleem in mijn bedrijf was vooral alles waar ik tegenaan liep met de opstart, mijn onzekerheid om mezelf te tonen en mezelf op waarde weten te schatten.
Mijn grootste inzicht naar aanleiding van onze dag samen is: wat mijn missie is, wie mijn doelgroep is en mijn waarde.
Jouw enthousiasme en doortastendheid/pro-activiteit werken heel aanstekelijk. Daarbij weet jij op leuke, humoristische doch indringende wijze beren van de weg te schieten. Ofwel onredelijke gedachten in het juiste perspectief te plaatsen.
De training is goed opgebouwd, er zit een logische structuur in en is daardoor heel fijn uitvoerbaar en helpt je echt van stap tot stap naar je einddoel. Je leert jezelf als ondernemer goed kennen.
Ik geef deze training een 9.

~ Suzan Slingenbergh

Ik besloot om fulltime zelfstandig ondernemer te worden, en wilde een plan hebben waar ik aan kon werken de komende periode. Ik ben iemand die graag planmatig te werk gaat.. En niet zomaar als een kip zonder kop wat doet. Dit is de reden waarom ik de training van Rina wilde volgen. De basis van mijn bedrijf stond, maar om nu echt focus aan te brengen vond ik lastig. Durf ik wel te kiezen voor een bepaalde doelgroep? Dat waren mijn grootste uitdagingen vóór ik deelnam aan de training. Inmiddels durf ik die keuzes te maken! Mijn grootste inzichten n.a.v. de training hebben te maken met hoe je communiceert – via je social media bijvoorbeeld. Ik zou de trainingsdag bij Rina zeker aanbevelen bij andere ondernemers! Ik vind dat ondernemen niet alleen investeren in je onderneming is, maar ook in jezelf. Je wilt jezelf continue blijven verbeteren/uitdagen. En in mijn geval, een vliegende start voor CarmenS. Eerlijk is eerlijk, ik vond het wel een lange dag soms, de training die ik gevolgd heb bij Rina. En om al die informatie behapbaar te maken zou het misschien ook fijn zijn als er de mogelijkheid zou zijn om de dag in twee dagdelen te splitsen. Ik geef de training die ik gevolgd heb bij Rina een 8.

~ Carmen, eigenaresse van CarmenS interieurontwerp

De duidelijke uitleg vooraf en het persoonlijke contact met Rina hebben mij overtuigd om deel te nemen aan deze trainingsdag. De stap nemen om mijn droom nu eindelijk eens waar te maken, dat was het grootste probleem vóór ik deelnam aan de training. Door het volgen van de training bij Rina heb ik inzicht gekregen in mijzelf als persoon en als ondernemer. En daarbij heb ik een beter beeld van wat ondernemen in gaat houden voor mij. Ik beveel deze training aan, omdat Rina al snel een helder beeld had van mij en de plannen die er lagen. En omdat ze op een super enthousiaste manier hier serieus naar kan kijken en mij inzichten heeft gegeven. Ook heeft ze me kunnen motiveren daar iets mee te gaan doen. Ik had een duw nodig in de goeie richting en die heeft Rina me gegeven. Ik geef deze training een 9!

~ Ingrid

Say no more!!

Ik wil een VIP dag!

Dit krijg je

 • Werkboek voorafgaand aan trainingsdag t.w.v. € 49,00
 • Werkboek tijdens de trainingsdag t.w.v. € 49,00
 • Een VIP dag (van 10.00 uur tot 16.00 uur) waarin we de hele dag, vol focus, aan jóuw bedrijf (in spé) werken t.w.v. € 795,00
 • Lekkere lunch (er kan rekening gehouden worden met dieetwensen) en de hele dag koffie, thee, water en fruit t.w.v. € 17,95
 • Je gaat naar huis met een concreet plan waar je máánden mee vooruit kunt (onbetaalbaar)
 • Eén follow-up gesprek van een half uur (online, via Zoom). Waarin je alle vragen kunt stellen die komen opploppen wanneer je na de VIP dag aan de slag gaat met je plan t.w.v. € 66,00

Waar wacht je nog op?

Ik wil een VIP dag!

Voor wie is het geschikt

De VIP dag is geschikt voor dienstverlenende startende ondernemers. Bijvoorbeeld: coaches, fotografen, juristen, interieurstylisten, websitebouwers, Virtual Assistents, etc. Twijfel je of deze dag geschikt is voor jou? Neem dan even contact met me op!

Wat verder belangrijk is, is dat je al (zo goed als) zeker weet dat je wilt gaan ondernemen. En wat je dan ongeveer wilt gaan doen.
Het is géén geschikte training wanneer je twijfelt tussen ondernemerschap en in loondienst blijven (omdat we al concreet aan de slag gaan met een plan voor je (toekomstige) bedrijf). Het is ook geen geschikte training voor je, wanneer je wel zou willen ondernemen maar nog géén idee hebt waarin precies. Mocht je twijfelen of (nog) niet weten waarin je wilt ondernemen, stuur me dan een berichtje, dan denk ik met je mee.

Goede voorbereiding = het halve werk

Je krijgt voorafgaand aan de VIP trainingsdag al een werkboek in je mail. Daar staan oefeningen in die je kan maken vóór aanvang van de VIP dag. Als je deze oefeningen van te voren maakt, zal de dag echt mega waardevol voor je zijn: op deze manier haal je er alles uit wat er in zit. De oefeningen in het werkboek zorgen er namelijk voor dat je al uitgebreid stilstaat bij een aantal belangrijke dingen in je onderneming (to be). Het werkboek laat je meteen over een paar essentiële zaken nadenken. En een goede voorbereiding is het halve werk.

Nog een deelnemerswaarschuwing: ik hou van actie en ben snel. Daar moet je zelf ook van houden. Om alles aan bod te laten komen wat op het programma staat, moet dat ook wel. Verder ben ik direct en draai niet om de brij heen. Dat heeft ook alles te maken met efficiëntie en het zo goed mogelijk neerzetten van een prachtig plan in één dag. Moet je ook tegen kunnen dus. Maar alles vanuit liefde en omdat ik het állerbeste resultaat met je wil behalen.

Dit is op mijn lijf geschreven!

Ik wil een VIP dag!

Investering

Zelf heb ik duizenden euro’s geïnvesteerd in de kennis die ik heb verkregen om deze dag te kunnen draaien. Ik heb een 4 jarige opleiding gevolgd tot therapeut. Daardoor weet ik ontzettend veel over het mindset stuk, de overtuigingen waar we vaak tegenaan lopen en de obstakels die we onszelf opwerpen. Ook heb ik me laten coachen door de allerbeste businesscoach voor coaches & therapeuten. Daar heb ik ontzettend veel kennis opgedaan over (strategisch) ondernemen en het lijkt me super leuk om dat jou ook te leren. En ik ben nog niet uitgeleerd, ik blijf investeren in kennis en kunde – omdat dat nou eenmaal ook is wat een goeie ondernemer doet als je het mij vraagt. Zo heb ik ook de opleiding voor Facebook en Instagram marketing aan de Facebook marketing academy van Mark Bongers gevolgd. Allereerst om in te zetten voor mijn eigen bedrijf en – wie weet – om die verkregen kennis later ook weer door te geven.

De trainingsdag (met alles wat je erbij krijgt) is minstens € 1.000,00 waard.

Ik vraag je om een investering van € 997,00 (inclusief BTW). Deze prijs slaat eigenlijk nergens op, als je weet wat het waard is en wat ik zelf heb geïnvesteerd om alle kennis te verkrijgen die deze dag mogelijk maakt. Bovendien krijg je ook nog eens de hele dag de volle 100% aandacht, het draait om JOU en JOUW bedrijf. Je hoeft de aandacht niet te delen met een grote groep.

Waarom ik dan maar om een investering vraag van
€ 997,00?

Een groot deel van mijn loopbaancliënten komt er tijdens een traject achter dat ze graag een bedrijf zouden willen starten. Ook kreeg ik vanuit mijn omgeving steeds vaker de vraag: ‘Rina, ik wil voor mezelf beginnen, zullen we eens een bakkie koffie doen.. Kan jij eens met me meedenken?

Dat deed ik dan met liefde, omdat ik dat super leuk vind (en stiekem ben ik dan ook best wel gevleid). En hoe meer bakkies koffie er nu op zitten. Hoe meer loopbaantrajecten die zijn afgerond en hier op uitdraaien – op het ondernemersstukje – hoe meer ik merk hoe leuk ik dit vind om te doen! Zo is het idee ontstaan, ‘hier moet ik misschien wel iets mee’. Ik kan alleen niet het grootste gedeelte van mijn tijd maar kopjes koffie blíjven drinken.. Het komt hoe dan ook allemaal voor het grootste gedeelte hier op neer: ik hou ervan om mensen verder te helpen in hun carrière. Op praktisch gebied (dus met een concreet plan, met logisch te volgen stappen) en op psychologisch gebied (als mentale cheerleader, zodat obstakels en beperkende overtuigingen er niet meer voor zorgen dat iemand niet verder komt).

Alle aandacht voor jou alleen

Ik zou deze training best voor een groep kunnen geven of in een online programma met meerdere deelnemers tegelijk, maar ik vind 1-op-1 werken met iemand en vol focus opgaan in het maken van één plan tegelijk – het allerleukste om te doen. Daarnaast weet ik dat startende ondernemers (als je een beetje op mij lijkt) het liefst alles zelf willen doen en uitvogelen en niet te veel kosten willen maken, want: laten we eerst maar eens geld gaan verdienen, toch? Daarom heb ik dit laagdrempelige aanbod ontwikkeld. Omdat ik geloof dat wanneer je goed van start wilt gaan, een concreet, praktisch en logisch plan moet hebben. Zodat je met meer vertrouwen kan gaan werken aan die gave ideeën.
Want wist je dat een groot aantal van de vers-gestarte ZZP-ers binnen het eerste jaar nadat ze hun bedrijf hebben opgericht, weer stoppen? Dat vind ik zo jammer! Zeker nu ik in mijn praktijk zie wat voor gave plannen mijn loopbaancliënten maken. Ik wil daarom graag mijn steentje bijdragen aan juíst deze groep. Op een toegankelijke, leuke, laagdrempelige – maar uiterst effectieve manier!

Ik ben er klaar voor!

Plan maar in, die VIP dag!

Let op: VOL = VOL

Beperkt aantal plekken beschikbaar!

Ik stel elke maand maximaal 5 plekken beschikbaar voor deze advies dag.
Waarom?
Vanwege de vele andere activiteiten in mijn bedrijf en mijn drukke agenda!
De focus in mijn praktijk ligt op het begeleiden van cliënten van nachtmerrie naar droombaan.
En op het geven van therapie, aan mijn cliënten die vastgelopen zijn in hun dagelijkse leven.

Een gedeelte van mijn loopbaancliënten stroomt (na afronding van hun traject) door naar dit programma.
Omdat ze er tijdens een traject achter komen dat ze heel graag voor zichzelf willen beginnen.
Er is dus beperkt ruimte in mijn agenda voor deze adviesdagen. Mijn ervaring is dat ze vrij snel volgeboekt zijn.
Hierbij geldt ook echt: VOL = VOL.
Wil jij heel graag deelnemen aan zo’n 1-op-1 advies dag? Waarbij we met volle focus gaan knallen met jou bedrijfsplannen?
Neem dan even contact met me op, om de beschikbaarheid te checken!
Ook wanneer je nog twijfelt of vragen hebt: laat het me even weten en dan kijk ik samen met je of een advies dag geschikt voor je is.